Home » Nieuws: » 24-08-2019 : Spacemakers #2Pouloeuff tijdelijk weer 'open atelier'

Spacemakers #2Pouloeuff tijdelijk weer 'open atelier'

24-08-2019
Na het succes van vorig jaar nemen vijf jonge kunstenaars van 26 augustus tot 23 september hun intrek in onze galerie, onder begeleiding van kunstenares Marjolein de Wit. Zij zijn een week lang onze 'Spacemakers' en Galerie Pouloeuff is in deze periode zowel een levendige experimenteerruimte als een open atelier, om te bezoeken. Komt dat zien!

Masterclass

Tijdens deze Keep an Eye masterclass worden de grenzen tussen verschillende artistieke disciplines doorbroken. Volgens Marjolijn de Wit zorgt het samenwerken voor een dynamiek waarin nieuwe dingen kunnen ontstaan. “Wat ik met zekerheid kan zeggen is dat het een periode zal zijn die heel veel oplevert, maar ook veel kost. Een intensieve periode met zeker ook moeilijke momenten waar de kunstenaars doorheen moeten gaan. Maar uiteindelijk heb je dat nodig. Dan ontstaat er iets nieuws, iets wat je van tevoren niet kan bedenken”, aldus Marjolijn de Wit.

De kunstenaars krijgen gedurende een maand carte blanche. Het belooft een dynamische periode te worden, waarin het niet alleen bijzonder is om het eindresultaat te bekijken maar ook het werkproces van de kunstenaars mee te maken. Iedereen is dus ook van harte welkom om Spacemakers#2 te komen bekijken!

 

 

AFTERMOVIE

Deelnemers

De kunstenaars die dit jaar deelnemen aan de masterclass Keep an Eye Spacemakers zijn Pris Roos, Meg Forsyth, Felipe van Laar, Mayke Verhoeven en Janneke Kornet. Zij werken in totaal verschillende stijlen, materiaalgebruik en conceptuele ideeën, en gaan de hele maand  samen aan het werk om verbindingen aan te gaan, uit hun comfortzone te stappen en zo hun eigen artistieke praktijk te vernieuwen. In haar rol als mentor zal Marjolein de Wit zo veel mogelijk ruimte scheppen voor onderzoek en nieuwe ontwikkelingen binnen het werk tot stand brengen.

Zondag 29 september: opening van de expositie Spacemakers #2

De officiële opening van de expositie Spacemakers #2 vindt plaats op zondag 29 september van 14:00 tot 17:00 uur. Om 15:00 uur zal tijdens het openingswoord tevens de uitreiking van de Pouloeuff Publieks Award juli 2019 plaatsvinden.

Meer info >

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief