Home » Nieuws: » 14-08-2020 : Residentie masterclass: Keep an Eye Spacemakers #3

Residentie masterclass: Keep an Eye Spacemakers #3

14-08-2020
Vier jonge kunstenaars nemen van 2 tot en met 26 september hun intrek in onze galerie. Zij zijn in deze periode de 'Spacemakers' en zullen in deze periode begeleid worden door de kunstenaar Ad de Jong. De expositieruimte van Galerie Pouloeuff functioneert als een gezamenlijke werkruimte. Aan het eind van deze periode gaan de kunstenaars samen een tentoonstelling inrichten met kunstwerken die zij hebben gemaakt tijdens deze masterclass.
Ad de jong
Ad de jong

Masterclass

Tijdens deze Keep an Eye residentie-masterclass zullen de kunstenaars binnen hun eigen discipline de grenzen doorbreken die hen tegenhoudt om verder te groeien als kunstenaar. Zij zullen zich verder ontwikkelen vanuit hun unieke bron en ontdekken wat die kracht precies is. Ad de Jong zal, in zijn rol als mentor, de kunstenaars begeleiden in dit proces. Hij hoopt dat de kunstenaars tijdens deze residentie-masterclass intensief aan het werk gaan en zo tot de kern komen van hun kunstenaarschap.

 

'Start a new art world' Werk van Ad de Jong in museum Boijmans van Beuningen
'Start a new art world' Werk van Ad de Jong in museum Boijmans van Beuningen

Ad de Jong

Ad de Jong werkt als beeldhouwer vanuit zijn studio in de haven van Amsterdam. Met zijn kleurrijke en fysieke sculpturen wil hij een inclusieve kunstwereld creëren, een die opent en zichzelf verbindt met de kijker en vooruitkijkt. Hij ziet zijn werk niet als een esthetische of verhalende kunst, maar vooral als een fysieke beeldende manier om onze toekomst ‘vorm’ te geven en mensen actief te maken in hun eigen wezen. Hij is een van de oprichters van W139 in Amsterdam en in 1989 was hij hiervan de eerste artistieke directeur. Als docent heeft hij lesgegeven aan het Sandberg Instituut, KABK in Den Haag, kunstacademie Minerva in Groningen, ArteZ Arnhem en St. Joost in Den Bosch. Zijn werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland en is opgenomen in de collecties van o.a. Museum Boijmans Van Beuningen, KPN Den Haag en AKZO NOBEL.

Deelnemende kunstenaars

De deelnemende kunstenaar voor deze editie zijn:

Jesse Strikwerda

Mariska Koolen

Mirthe Klück

Pip Passchier

Expositie

Vanaf 27 september is er anderhalve maand lang een tentoonstelling te zien in Galerie Poulouff die het resultaat is van Spacemarkers #3.

Bezoek deze expositie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief