Home » Nieuws: » 15-10-2020 : Galerie Poeuloeuff bestaat 10 jaar!

Galerie Poeuloeuff bestaat 10 jaar!

15-10-2020
Vandaag is het 10 jaar geleden dat Galerie Pouloeuff haar deuren opende aan de Turfpoortstraat in Naarden-Vesting. Sindsdien zijn daar geweldige dingen gebeurd. Wij maken de balans op van 10 jaar kunstpromotie en duiken voor de gelegenheid in het verleden van het prachtige pand waarin wij huizen.

10 jaar springplank voor jonge beeldende kunstenaars

Samen met de Keep an Eye foundation willen wij pas afgestudeerde, nog studerende en/of opkomende talenten de gelegenheid geven om te exposeren in een professionele omgeving. Galerie Pouloeuf is bedoeld als springplank voor jong, artistiek talent. Vele in Nederland studerende of afgestudeerde kunstenaars vonden hun weg naar de Turfpoortstraat, alwaar het team van Galerie Pouloeuff, onder leiding van curator Ine van der Horn, hen bijstaat om stappen te zetten naar succes.

Galerie Pouloeuff organiseert - inmiddels al weer ruim 10 jaar - diverse activiteiten om de kunstenaars onder de aandacht te brengen van een groter publiek. Naast de exposities gaat het om workshops en lezingen, 'open atelier'-projecten (Spacemakers) en uitwisselingen met opleidingen, musea en andere organisaties. Ook is Galerie Pouloeuff digitaal zeer actief en mede hierdoor worden vele jonge kunstenaars online goed gevonden, onze website is inmiddels verworden tot een bescheiden antologie van jong kunstenaarstalent in Nederland.

Lees hier meer over het begin van Galerie Pouloeuff en de Keep an Eye Foundation

 

Galerie Pouloeuff zet jonge kunstenaars 'in the picture'.
Galerie Pouloeuff zet jonge kunstenaars 'in the picture'.

De resultaten op een rijtje

Hieronder een 'samenvatting' van 10 jaar Galerie Pouloeuff:

46 spetterende exposities

Een keer of vijf per jaar nodigen wij een aantal kunstenaars uit om hun werk bij ons te tonen en samen een expositie in te richten. Dat is inmiddels al een hele verzameling geworden.
Bekijk ons expositieoverzicht.


211 artikelen vol met kunstnieuws

Onze website wordt dagelijks bijgehouden en uitgebreid met artikelen over onze activiteiten, interviews en andere informatie.
Bekijk ons nieuwsoverzicht.


256 talentvolle kunstenaars

Wij selecteren afstuderende kunstenaars - of zij die al enige tijd aan de weg timmeren - omdat wij ze interessant vinden en omdat wij vinden dat ze wat te vertellen hebben. En we zijn erachter gekomen: er is zoveel talent! 
Bekijk ons kunstenaarsoverzicht.


2.448 nieuwsbrief-abonnees

Met onze twee-maandelijkse nieuwsbrief houden wij - zonder te spammen - de Galerie Poulouff community op de hoogte van wat er speelt omtrent de galerie.
Blijf ook op de hoogte!


17.278 Facebook-followers

Op facebook zijn wij ook alweer zo'n 6 jaar actief en worden we gevolgd en gelleukt en geliked.
Bekijk onze facebook-pagina.


10.163 binnenwandelende bezoekers

Wij proberen de aandacht te trekken en dat doen we met al onze activiteiten. Zowel in de galerie als op onze online kanalen ontvangen wij dagelijks bezoekers. In de galerie waren dat er, en dan moeten we een beetje gokken, zo'n 10.163. Gelukkig kwamen ze niet allemaal tegelijk!
Kom je ook een keer bij ons kijken?


Wij zijn supertrots op dit resultaat en dankbaar voor het enthousiasme van iedereen die de afgelopen 10 jaar heeft bijgedragen aan onze zaak!

Over ons pand

Hoek Peperstraat/Turfpoortstraat in Naarden-vesting anno 1905
Hoek Peperstraat/Turfpoortstraat in Naarden-vesting anno 1905
In de Franse Tijd (1813), toen Napoleon de Vesting aandeed, hadden vader en zoon De Graaf een kroeg en logement in ons pand op de hoek Peperstraat/Turfpoortstraat. Zij boden aan zoveel militairen logies, dat hun etablissement ook als kazerne werd omschreven. Vader en zoon werden in hechtenis genomen omdat zij de soldaten tot desertie hadden aangespoord.
Later in de 19e eeuw kwam de eerste grutterij in het stokoude pand met nostalgische trappetjes en een gewelfde kelder. Vanaf toen kwamen Vestingbewoners hier voor koffie, thee en koekjes tot levertraan, petroleum en bezemstelen. En bij het 75-jarig bestaan van de kruidenier van Norren ontvingen ze van de koningin het predikaat ‘Hofleverancier’.
Met de komst van de supermarkten kreeg de middenstand het lastig. De zaak verhuisde in 1957 naar Bussum en waar even daarvoor een koninklijk wapen boven de entree hing, rook het nu naar frituurvet en kochten de vestingbewoners hier nu hun frieten en frikandellen. Het pand ging snel achteruit en werd uiteindelijk, zoals veel gebouwen in de Vesting, een dichtgetimmerde bouwval, tot het midden jaren tachtig liefdevol gerenoveerd werd tot het mooie hoekpand dat het nu is. Het werd een galerie, Galerie Grol en in 2010 vestigde Galerie Pouloeuff zich hier.

Lees hier nog meer historie.

Doe mee aan de fotowedstrijd ter ere van ons jubileum!

En win een dinercheque
van € 100,-

Wij hebben voor iedereen die een bezoek brengt aan onze galerie een leuke tas. Als je daarvan een foto maakt in combinatie met een kunsttwerk, en deze vervolgens naar ons opstuurt, dan maak je kans op een van de dinercheques van €100,-.

DE FOTOWEDSTRIJD IS INMIDDELS AFGELOPEN

Kijk hier wie de winnaars zijn

 

 

Mooie foto, mooie tas, mooi kunstwerk...
Mooie foto, mooie tas, mooi kunstwerk...
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief