Home » Nieuws: » 27-03-2020 : The Mouth of Krishna Door Janneke Veerman

The Mouth of Krishna Door Janneke Veerman

27-03-2020
"In het kader van 'Ondertussen... in de galerie...' vertel ik van mijn ontmoeting met het werk ‘the Mouth of Krishna' van het kunstenaarsduo Albarrán Cabrera, en waarom mij dit zo raakte."

Angel Albarrán en Anna Cabrera

Ik heb het werk van Albarrán Cabrera voor het eerst gezien op het fotofestival Unseen een aantal jaar geleden. Ik werd er gelijk door gegrepen; ik ervoer een gevoel van kwetsbaarheid, nostalgie, dromerigheid en overweldiging op hetzelfde moment.  Sindsdien is dit kunstenaarsduo bestaande uit Angel Albarrán en Anna Cabrera een enorme inspiratie voor mij.

 

Werk van Angel Albarrán en Anna Cabrera
Werk van Angel Albarrán en Anna Cabrera

The Mouth of Krishna

Werk uit de serie ‘the Mouth of Krishna' van Albarrán Cabrera
Werk uit de serie ‘the Mouth of Krishna' van Albarrán Cabrera

Wat me het meest fascineert aan de werken van dit duo is de gelaagdheid binnen de foto’s en het spel van ‘waar kijk ik nu eigenlijk naar?’. Er zijn zoveel details om naar te kijken! Binnen de foto zelf, maar ook het materiaal waarop de foto gedrukt wordt. Het is niet enkel een foto op papier, de manier van drukken en het papier zelf vertellen ook een verhaal. Ze experimenteren met verschillende soorten print processen, zoals cyanotype en gelatine zilverprints, en spelen met materiaal zoals thee, sepia en drukken op handgeschept papier.

INTERESSANT! Interview met de kunstenaars

 

Janneke Veerman

Janneke Veerman is al sinds september 2018 actief bij Galerie Pouloeuff. Ze is in datzelfde jaar ook afgestudeerd aan de kunstacademie als kunstenaar en educator in de kunsten. Naast het werken in Galerie Pouloeuff en het maken van eigen kunst in haar atelier, geniet ze van festivals en concerten, honden knuffelen, spelletjes spelen met vrienden, het maken van stedentripjes, online shoppen, donuts eten en dutjes doen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief