Home » Nieuws: » 26-01-2021 : Gezocht: Kunstenaars met lichtwerk Voor de lichtexpositie in de komende winter

Gezocht: Kunstenaars met lichtwerk Voor de lichtexpositie in de komende winter

26-01-2021
Galerie Pouloeuff organiseert dit jaar een speciale editie van de jaarlijks terugkerende LICHT-expositie. Wij hebben lichtkunstenaar Tamar Frank gevraagd om samen met een aantal jonge kunstenaars een 'site specific' lichtwerk te maken in onze galerie. Dit zal een gesamtkunstwerk worden. Maak jij werk dat licht geeft of heeft jouw werk het thema licht en zou je graag mee willen doen aan deze speciale editie? Meld je dan nu aan!

Licht in het donker!

Voor deze LICHTexpositie zijn wij op zoek naar jonge kunstenaars die lichtobjecten maken of werken hebben waarin licht een belangrijke rol speelt. Je gaat in deze expositie samenwerken met Tamar Frank en de andere kunstenaars en je beïnvloedt elkaar op een positieve manier. Het gesamtkunstwerk is een kruisbestuiving waarbij je als individu ook jezelf verder kunt ontwikkelen. Uitgangspunt van het werk is de ruimte van de galerie en de zichtbaarheid in donkere dagen. De binnen-buiten relatie moet optimaal gebruikt worden. Van buiten moet het een prikkelende en toegevoegde waarde hebben om naar binnen te komen. Licht is leidend in deze expositie maar er kan multidisciplinair gewerkt worden. In de avonduren laten wij de lichtwerken aan, zodat deze ook na sluitingstijd te bewonderen zijn.

 

Galerie Pouloueff, december 2020
Galerie Pouloueff, december 2020

Over Tamar

Frank Tamar Frank werkt met licht, ruimte en het proces van visuele waarneming. Zij reageert op bestaande ruimtes en de omgeving en kijkt naar elementen die specifiek zijn voor de locatie. Met minimale veranderingen geeft zij een nieuwe definitie en analyse van de visuele wereld. De toeschouwer speelt een actieve rol in het ontdekken van het werk zoals het zich openbaart. Tamar Frank woont en werkt in Hilversum en studeerde in 1997 af in Fine Arts/ Monumental Design aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Na het afronden van haar studie richtte ze haar bedrijf op: Lightspace. Met focus op de openbare ruimte en licht.

 

 

Heartbeat 1, Tamar Frank
Heartbeat 1, Tamar Frank

Naast de openbare ruimte maakt Tamar Frank tijdelijke installaties in musea en expositieruimtes en voor kunstprojecten en festivals. Ze heeft deelgenomen aan verschillende lichtfestivals zoals Amsterdam Light Festival, Glow Eindhoven, Lyslyd Copenhagen, Lumina Cascais en textielkunstevenementen zoals 'Lost in Lace' in het Birmingham Museum en 'Triennale Internationale des Arts Textiles en Outaouais' in Axeneo7 in Gatineau. Haar grootste opdracht tot nu toe is voor twee torens van een woongebouw West Pender Place in Vancouver dat in 2011 werd opgeleverd.

Deelnemen?

Maak jij werk dat met licht te maken heeft? Wil je samenwerken met Tamar Frank en de andere kunstenaars? Sta je open voor het maken van een bijzondere site specific lichtkunstwerk in onze galerie? Stuur dan de volgende documenten in een mail naar pouloeuff@spinenweb.nl:

  • CV, waarin je geboortejaar en afstudeerjaar van je laatst genoten opleiding staan vermeld. Ook de discipline waarin je bent afgestudeerd en waarin je nu werkt.
  • Foto’s van lichtwerken die je eerder hebt gemaakt en je website.
  • Contactgegevens waaronder telefoonnummer.

Graag de informatie voor 1 maart naar ons toesturen zodat we tijdig met de voorbereidingen van dit project kunnen beginnen.

Wil je meer informatie? Mail of bel ons (06-6780647).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief