Home » Nieuws: » 06-01-2020 : Het ontstaan van Galerie Pouloeuff.

Het ontstaan van Galerie Pouloeuff.

06-01-2020
Galerie Pouloeuff is onderdeel van de Keep an Eye Foundation die jong creatief talent binnen verschillende kunstdisciplines ondersteunt en een podium biedt. De galerie is in 2010 opgericht en was bedoeld als reactie op de culturele kaalslag die plaatsvond. Nog steeds best actueel!

'Bedacht' door de Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation ondersteunt jong creatief talent in zeer uiteenlopende kunstdisciplines. Uiteenlopend van beeldend kunstenaars, designers, fotografen, filmmakers, mode ontwerpers tot musici en andere artistiekelingen die aan het begin van een prachtige carrière staan. De stichting vindt het belangrijk dat jong talent de kans krijgt om zich te ontplooien en gezien wordt.

Samen met toonaangevende kunstopleidingen, cultuurinstellingen, festivals en nationale- en internationale instituten, ondersteunt Keep an Eye deze jonge talenten. De stichting biedt hen een springplank naar het grote publiek. Dit doet de Keep an Eye door zich meerdere jaren aan verschillende partners te verbinden, concerten, wedstrijden, festivals, exposities en modeshows te organiseren en te financieren. Bovendien reikt de stichting jaarlijks diverse awards uit. De stichting is onafhankelijk en kent geen enkel commercieel belang.

Meer over de Keep an Eye Foundation

 

De geboorte van Galerie Pouloeuff

Om nog meer te kunnen betekenen binnen de kunstwereld en een vuist te maken tegen de culturele kaalslag, heeft de Keep an Eye Foundation in 2010 galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting geopend. Deze nieuwe galerie bood jong, net afgestudeerd, artistiek talent een professionele ruimte om te exposeren. Al snel werd Pouloeuff een broedplaats voor jong talent.

Onze naam

Pouloeuff is een samenvoeging van de Franse woorden ‘kip’ en ‘ei’. Een goed idee (het ei) moet namelijk uitgebroed worden om tot leven te komen (een kip). Zonder het één kan het ander niet bestaan. Een typisch kip-en-ei-verhaal dus, want ontsproten aan die andere kip en ei: Keep an Eye (fonetisch). Keep an Eye betekent natuurlijk ook: ‘in de gaten houden’. En dat doen we; aankomende talenten in de gaten houden en zorgen dat zij hun gouden eieren echt kunnen uitbroeden!

 

Galerie Pouloeuff today

Tot op de dag van vandaag wordt er kunst, gemaakt door kunstenaars jonger dan 35 jaar, in de galerie geëxposeerd. Maar, hoe komt Pouloeuff aan deze jonge talenten? De kunstenaars komen wij tegen tijdens onze bezoeken aan de kunstacademies gedurende de eindexamen exposities. Ook melden kunstenaars zichzelf bij ons aan.
Voor elke expositie zoeken wij werken uit verschillende disciplines bij elkaar waarvan wij het gevoel hebben dat die een goede en interessante combinatie vormen. Door de grote verscheidenheid aan werk is er vaak voor iedere bezoeker wel iets interessants te zien.

Vrijblijvend exposeren

Aangezien de galerie een onderdeel is van de Keep an Eye Foundation hoeven kunstenaars niet te betalen om bij ons te exposeren. Ook hoeven zij geen commissie af te dragen. Tevens reiken wij per expositie een aanmoedigingsprijs uit: de Pouloeuff Publieks Award. Bezoekers kunnen via de website stemmen op de werken van de exposanten. De exposant met de meeste stemmen wint een geldbedrag die hij of zij vrij kan besteden.

 

Begeleiding van jonge kunstenaars

Wij zien het als onze taak om jonge beginnende kunstenaars verder te begeleiden na hun eindexamens. Daarom informeren wij de exposanten over alle ins and outs van het culturele veld. Bijvoorbeeld: “Hoe bepaal je de prijs van je kunstwerk?”, “Hoe werken commerciële galeries en waar moet je op letten?”, “Hoe presenteer jij jezelf op professionele wijze?” en “Hoe zet je social media in om aandacht voor je werk te krijgen?” Daarnaast richten wij ons op de artistieke ontplooiing van jonge talentvolle kunstenaars. Ook proberen wij de exposanten verder te helpen met het vinden van nieuwe expositielocaties. Wij brengen onze exposanten dan ook onder de aandacht van andere grotere galeries, musea, kunstkopers en kunstverzamelaars. Dit maken wij mogelijk door samenwerkingen tussen onze galerie en andere organisaties.

 

WIL JE NOG MEER WETEN?

Als je nog meer wilt weten over ons superactieve kunstcentrum, neem dan contact met ons op of kom een keertje langs!

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief