Galerie Pouloeuff 10 jaar Logo
Home » Nieuws: » 28-05-2020 : Sakura woekert in Singer Laren!

Sakura woekert in Singer Laren!

28-05-2020
In 'Window of opportunity', het samenwerkingsproject van Singer Laren en Galerie Pouloeuff/Keep an Eye, heeft Alice Héron de Japanse lente naar het Singer Laren gebracht in de vorm van een kronkelend groeisel. Het is ook van buiten zichtbaar. Gaat dat zien!

Window of Opportunity

Vanaf dinsdag 1 juni is in Singer Laren een gloednieuw kunstwerk van Alice Héron te zien. Het is het vierde in een serie presentaties onder de naam Window of Opportunity. Hierin worden jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het theater een werk te maken. De locatie maakt dat het zowel voor bezoekers als voorbijgangers te zien is. Tijdens openingstijden is het kunstwerk zonder museum- of theaterkaartje te bezichtigen.

Window of Opportunity wordt mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation en Galerie Pouloeuff.

Bezoek de site van Singer Laren >

 

 

Sakura

Speciaal voor Singer Laren maakte Alice Héron het werk Sakura. Geïnspireerd door een recente reis naar Japan, refereert Alice met de kleur roze aan het seizoen van de lentebloesem: Sakura. De felgekleurde vormen kronkelen als een levend organisme door de ruimte: mooi en bedreigend tegelijk. Zo drukt Alice het leven uit dat woekert binnen de stedelijke omgeving van onze geïndustrialiseerde wereld. In Nederland ervaart de jonge Française dat de natuur gecontroleerd en letterlijk ingedamd wordt. In haar werk laat Héron de natuur onze versteende wereld weer overnemen.

 

Sakura van Alice Héron teistert Singer Laren!
Sakura van Alice Héron teistert Singer Laren!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief