Home » Nieuws: » 14-12-2020 : 10 jaar Pouloeuff: Toekomstbeeld

10 jaar Pouloeuff: Toekomstbeeld

14-12-2020
2020 was voor ons – net als voor iedereen - een bewogen jaar. Met een virus dat rondwaarde en veel heeft stilgelegd en ons aanzette om andere oplossingen te bedenken. 
In het voorjaar kon de galerie met een paar aanpassingen openblijven. Maar helaas moesten wel alle musea dicht en vele exposities en tentoonstellingen gingen niet door. En ook konden de bezoeken aan de eindexamenpresentaties op de kunstacademies in die periode niet doorgaan.

Zomerperiode een verademing

Gelukkig veranderede dat in juni en mochten de musea weer open. En in augustus waren zelfs een paar fysieke eindexamenpresentaties op de kunstacademies, en dat gevoel was heerlijk! Om tussen de kunstwerken door te kunnen lopen, de studenten te kunnen ontmoeten (op gepaste afstand) en het werk van heel dichtbij te zien, ruiken, horen en soms voelen. Op de academies voelden wij het sterkst dat we de eindexamens in juni en juli gemist hadden. We waren dankbaar om er weer fysiek doorheen te kunnen lopen. 

 

10 jaar Pouloeuff!

Voor ons als galerie was het daarnaast ook nog een heel bijzonder jaar vanwege ons 10-jarig jubileum! We hebben geprobeerd om dit jaar hierbij stil te staan, maar het gewenste grote feest zat er helaas niet in. Wel konden we herinneringen ophalen en die online met jullie delen om zo terug te kijken naar al die kunstenaars die bij ons geëxposeerd hebben. 49 exposities met de meest uiteenlopende werken die samen heel veel bezoekers trokken. 
We volgen veel van ‘onze’ kunstenaars nog steeds. We zien de successen die ze boeken na heel hard werken terug in exposities in musea, bij toonaangevende galeries en op kunstbeurzen in binnen- en buitenland. Of bij het winnen van awards als waardering voor hun werk. Overal komen wij ze tegen en dan zijn we buitengewoon trots op hen! Want hoe eenvoudig het soms ook lijkt, achter de schermen moet elke kunstenaar er hard voor werken om onder de aandacht te komen en onder de aandacht te blijven. En dat onder de aandacht bréngen, daar helpen wij ze graag bij.


 

Toekomst

Ook in de toekomst blijven wij ons inzetten om jonge kunstenaars verder te helpen. Doormiddel van projecten in onze galerie zoals de Masterclass Keep an Eye Spacemakers. Maar ook door samenwerkingen met andere culturele organisaties zoals de Dooyewaard Stichting en Singer Laren. Met Singer Laren presenteren wij twee keer per jaar een nieuw op locatie gemaakt kunstwerk door een jonge kunstenaar in het project “Window of Opportunity”. Natuurlijk hopen wij dat er nog meer samenwerkingen en projecten ontstaan waarmee we jonge kunstenaars nog beter kunnen helpen.

Wij gaan door met het bedenken van nieuwe projecten, het aanvoelen van waar de behoefte van de kunstenaars ligt en daarop inspringen. En wie weet waar het ons en de kunstenaars gaat brengen de komende jaren. Met de aandacht van bezoekers, kopers, musea en andere galeries kunnen wij samen jong talent een springplank bieden voor een prachtige toekomst als autonoom kunstenaar!

Samen met de Keep an Eye Foundation - blijven wij ons hoe dan ook inzetten in de toekomst.

 

 

.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief