Home » Nieuws: » 10-06-2021 : Aanmelden kan tot 16 juni!Residentie-masterclass
Spacemakers #4

Aanmelden kan tot 16 juni!Residentie-masterclass
Spacemakers #4

10-06-2021
In september starten wij in Galerie Pouloeuff voor de vierde keer een residentie-masterclass speciaal voor kunstenaars. De Keep an Eye Spacemakers #4. Dit keer onder begeleiding van beeldend kunstenaar Rob Voerman. Ben jij afgestudeerd aan een kunstacademie en sta je open voor een intensieve coaching die je verder helpt in de ontwikkeling van je werk? Dan is deze residentie-masterclass van 3,5 weken iets voor jou!

Spacemakers?

Tijdens 'Spacemakers' trek je je met een klein en divers gezelschap van jonge kunstenaars een maand lang terug in onze Galerie. In deze residentie-masterclass ga je samen met beeldend kunstenaar Rob Voerman kijken hoe jij je werk verder kunt uitdiepen binnen je eigen creativiteit en hoe je dit kunt gaan vormgeven. Naast je persoonlijke ontwikkeling wordt er ook gekeken naar de ontwikkeling in je werk en in alle aspecten waar je in je kunstenaarschap mee te maken krijgt.

De residentieperiode is van 1 september tot en met 25 september. De expositieruimte van Galerie Pouloeuff functioneert dan als gezamenlijke werkruimte. Samen met de andere Spacemakers ga je aan het eind van de werkperiode de tentoonstelling inrichten met het werk dat jullie gemaakt hebben tijdens de masterclass. De opening is zondag 26 september. Tijdens deze opening vertellen jullie de bezoekers meer over het gemaakte werk en de werkperiode.

Bekijk voorgaande edities van Spacemakers.

 

Rob Voerman: 'Constellation 1'
Rob Voerman: 'Constellation 1'

Over Rob Voerman:

Rob Voerman (1966) is een kunstenaar, die werkt met verschillende media: sculptuur, fotografie, tekenen/schilderen, grafische technieken en installatiekunst. Zijn driedimensionale sculpturen en monumentale installaties zijn wonderen van architecturaal en tactiel vernuft. Ze zijn gemaakt van (plexi)glas, epoxy, hout, karton, auto-onderdelen, textiel, papier, verf, lijm en nog veel meer. In de monumentale werken worden soms fotodia's en films getoond, soms zijn het plekken voor discussie of retraite. Altijd zit er een maatschappijkritische component in het werk verborgen. Zijn werk staat midden in de samenleving, het verbeeldt en reflecteert erop. Daarnaast hoopt Voerman dat zijn werk kan dienen als een bron van verandering - hoe klein ook.

Het werk wordt internationaal tentoongesteld: van Amerika tot China en Japan en zijn werk is opgenomen in o.a. de collecties van het MoMA (New York), het UCLA Hammer Museum (LA), Stedelijk Museum (Amsterdam) en tal van andere museale en particuliere collecties in Nederland en daarbuiten.

Kijk voor een indruk van zijn werk op www.robvoerman.nl

 

Wij verwachten dat je:

  • van 1 september tot en met 25 september van maandag tot en met vrijdag aanwezig bent en gezamenlijk luncht en dineert. In overleg kan er in de galerie overnacht worden.
  • bereid bent om in deze periode intensief te werken in de ruimte van de galerie
  • de hele dag en avond aanwezig bent op de introductiedag maandag 23 augustus om elkaar te leren kennen en kennis te maken met Rob Voerman en Ine van der Horn (curator van de galerie).
  • aanwezig bent bij de opening op zondag 26 september om over de achterliggende ideeën van je werk en je ervaring tijdens de werkperiode te vertellen.
  • minstens 1 jaar geleden bent afgestudeerd aan een kunstacademie.

Voor deelname aan de residentie-masterclass Spacemakers #4 wordt geen inschrijfgeld gevraagd, materiaal- en reiskosten zijn echter voor de rekening van de kunstenaar. Voor de inrichting van de tentoonstelling is een beperkt budget.

Meer informatie over Spacemakers en wat vooraf ging

 

Rob Voerman: 'A Permeable Body of Solitude'
Rob Voerman: 'A Permeable Body of Solitude'

Aanmelden?

Dit kan door vóor 16 juni een mail te sturen naar mail.ons@galeriepouloeuff.nl met daarin de volgende documenten:

  • CV, waarin je geboortejaar en afstudeerjaar van laatst genoten opleiding staan vermeld.
  • Je persoonlijke motivatie waarom voor jou deelname aan deze residentie-masterclass belangrijk is.
  • Een pdf (max. 5 mb) met daarin 15 afbeeldingen van werk. Eventueel aangevuld met links naar andere plekken waar je werk te zien is.

Aanmelden SPACEMAKERS #4

 

Bekijk deze video van Spacemakers #2, 2019
Bekijk deze video van Spacemakers #2, 2019
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief