Home » Nieuws: » 18-06-2021 : Open Call: Place to Be!

Open Call: Place to Be!

18-06-2021
Oproep voor een groepsexpositie aan kunstenaars met als discipline schilderen, die afstuderen na 1 januari 2022 aan een Hogeschool voor de Kunsten in Nederland. 

Place to Be!

Galerie Pouloeuff en De Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) presenteren vanaf 23 januari 2022 een groepsexpositie met jonge BOK-leden tot 35 jaar: Place to Be! Een combinatie van professionele kunstenaars die nog niet zo lang geleden zijn afgestudeerd en studenten die dat bijna gaan doen. 

De Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK) werd ongeveer gelijktijdig met Galerie Pouoeuff opgericht en groeide in korte tijd uit tot de grootste belangenbehartiger voor professionele kunstenaars in Nederland. In 2012 viert BOK haar 10-jarig bestaan. Pouloeuff en BOK zijn totaal verschillende organisaties, maar wel in dezelfde tijd opgericht en met deels dezelfde drijfveer: Allebei zijn ze ontstaan om een vuist te maken tegen de culturele kaalslag die een dikke tien jaar geleden werd ingezet. En allebei zijn ze daar succesvol in.

 

Voor schilderkunst-studenten die ná 1 januari 2022 afstuderen

Deze open call is uitsluitend gericht aan de studenten met als discipline schilderkunst.  Om in aanmerking te komen voor de open call Place to Be! moet je aan de volgende criteria voldoen:

Selectiecriteria
Je bent student aan een Hogeschool voor de Kunsten, studeert ná 1 januari 2022 af, wilt exposeren met schilderijen (geen andere kunstvormen) waarin het thema Place to Be! Naar voren komt.

Gevraagd voor deze Open Call:

  • studenten aan elke Hogeschool voor de Kunsten in Nederland;
  • die ná 1 januari 2022 afstuderen;
- met discipline schilderkunst;
  • 
willen exposeren met werk dat past in het thema Place to Be;

  • bij Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting;
- vanaf 23 januari 2022.

Goed om te weten:

Aanleveren gegevens
Op het formulier wordt ook gevraagd om een link te sturen naar een map in jouw Google Drive, waarvan je de link met ons deelt. In die map staan minimaal één en maximaal negen werken (in jpg. of png. minimaal 600 pxls breed) waaruit wij een selectie kunnen maken. Als je geselecteerd wordt, dan kan dat voor één werk zijn maar ook voor meerdere schilderijen. Tip: bij meerdere werken, kies voor verschillende formaten. We kunnen niet van elke kunstenaar groot werk exposeren.

Reglement met voorwaarden:
Ga naar het reglement.

Deadline
De deadline van deze open call is: 26 september 2021 om 23:59.

Communicatie
Via de sites en social media van BOK en Pouloeuff worden de geselecteerde kunstenaars voor de expositie t.z.t. bekend gemaakt. Vooraf krijgen de geselecteerden persoonlijk bericht.

Transport- en expositieverzekering:
Jouw werk is tijdens de expositieperiode en het transport er naar toe niet verzekerd door BOK of Galerie Pouloeuff. Wil je jouw werk verzekeren, dan kan dat wel als BOK-lid als je ook staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (eis van de verzekeraar). Dit kan, voor aanvang van de expositieperiode via Transport- en expositieverzekering bij BOK.

Commissie en BOK-lidmaatschap
Galerie Pouloeuff vraagt geen commissie voor de verkoop. Dus je ontvangt 100% van de opbrengst. Als je wordt geselecteerd als exposant ben je automatisch student-lid van BOK. Student-leden betalen geen contributie of andere kosten voor hun lidmaatschap.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief