Home » Nieuws: » 27-08-2021 : Residentie masterclass Keep an Eye Spacemakers #4

Residentie masterclass Keep an Eye Spacemakers #4

27-08-2021
Van 31 augustus tot en met 24 september gebruiken 3 jonge kunstenaars de galerie als werkruimte tijdens de 4e editie van de Masterclass Keep an Eye Spacemakers. In deze periode biedt de galerie hun de ruimte om te experimenteren, samen te werken en elkaar te inspireren tot nieuw werk. Dit alles gebeurt onder begeleiding van beeldend kunstenaar Rob Voerman. De kunstenaars werken dagelijks intensief in de galerie en kunnen zich ruim 3 weken lang volledig op hun beeldend werk focussen. Aan het eind van deze masterclass richten de deelnemende kunstenaars gezamenlijk de aansluitende expositie in met het gemaakte werk.

Residentie masterclass

Tijdens deze Keep an Eye residentie-masterclass zullen de deelnemende kunstenaars - Samantha Vlaming, Erik Aardema en Karina Puuffin - zich volledig focussen op hun eigen beeldend werk. Hierbij kunnen zij door zelfonderzoek meer verdieping en verbreding brengen in hun creatieve proces. Dit is ook het doel van de masterclass.

Rob Voerman zal de kunstenaars begeleiden in dit proces. Hij zal zich, naast de ontwikkeling in het werk, ook richten op de persoonlijke ontwikkeling en alle aspecten waarmee de kunstenaars in hun kunstenaarschap te maken krijgen.

Een en ander zal leiden tot de Expositie: Spacemakers #4 (opening zondag 26 september 2021).

Bekijk de expositie

 

 

 

Rob Voerman

Rob Voerman (1966) werkt als kunstenaar met verschillende media: sculptuur, fotografie, tekenen/schilderen, grafische technieken en installatiekunst. Zijn sculpturen en installaties zijn wonderlijk architecturaal en tastbaar. Ze zijn gemaakt van allerlei materialen, zoals hout, textiel, papier, en nog veel meer. In zijn monumentale werken worden soms fotodia's en films getoond, soms zijn het plekken voor discussie of retraite. Altijd zit er een maatschappijkritisch aspect in verwerkt. Zijn werk staat midden in de samenleving, het verbeeldt en reflecteert erop, en kan hopelijk dienen als bron van verandering – hoe klein ook. Voermans werk wordt wereldwijd tentoongesteld en zijn werk is opgenomen in o.a. de collecties van het MoMA (New York), het UCLA Hammer Museum (LA), Stedelijk Museum (Amsterdam) en tal van andere museale en particuliere collecties.

 

Deelnemende kunstenaars

De deelnemende kunstenaar voor deze editie zijn Samantha Vlaming, Erik Aardema en Karina Puuffin. Hieronder een impressie van werk dat zij onlangs maakten.

Werk van resp. Karina Puuffin, Samantha Vlaming en Erik Aardema
Werk van resp. Karina Puuffin, Samantha Vlaming en Erik Aardema
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief