Home » Nieuws: » 04-04-2022 : OPROEP: Residentie-masterclass Spacemakers #5

OPROEP: Residentie-masterclass Spacemakers #5

04-04-2022
In september starten wij Keep an Eye Spacemakers #5 de jaarlijkse residentie-masterclass in Galerie Pouloeuff, met dit keer als thema 'Groter dan ik'. Samen met andere 'spacemakers' ga je een tentoonstelling neerzetten die het individuele overstijgt. Deze editie wordt begeleid door kunstenaar Evi Vingerling. Ben jij afgestudeerd aan een kunstacademie in Nederland, woon en werk je in Nederland en wil jij je werk graag verder ontwikkelen met behulp van een intensieve begeleiding van 4 weken? Dan is deze residentie-masterclass echt iets voor jou!

Groter dan ik

Aan het begin van het kunstenaarschap bestaat nog ruimte om te werken aan de toekomst en vorm te geven aan het kunstenaarschap. Ook is de druk van diploma’s halen verdwenen en is er een doelloosheid die opduikt. Dit is het moment om te gaan bepalen wie je wilt zijn en wat je wilt doen met jouw leven en werk.

Begeleiding

In deze editie wil begeleidend kunstenaar Evi Vingerling je de kans geven om samen met andere kunstenaars iets neer te zetten wat voor jouw artistieke ontwikkeling betekenisvol kan zijn. Spacemakers #5 biedt de ruimte om ambitieus te werk te gaan en de vrijheid te ondervinden van het kunstenaarschap en aan te voelen wat de juiste manier is om je vak uit te oefenen. Als groep kun je samen energie opwekken en kun je meer risico’s nemen.
Het is een uitzonderlijke kans om op intensieve wijze met elkaar en op locatie bezig te zijn en we zoeken dan ook kunstenaars die zo veel mogelijk aanwezig kunnen en willen zijn op de werk- en woonplek in de galerie.

Residentieperiode

De residentieperiode is van 29 augustus tot en met 30 september. De expositieruimte van Galerie Pouloeuff functioneert dan als gezamenlijke werk- en woonruimte. Samen met de andere kunstenaars richt je aan het eind van de werkperiode hier de tentoonstelling in met het werk dat jullie gemaakt hebben tijdens de masterclass. De opening vindt plaats op zondag 2 oktober. Tijdens deze opening hebben jullie de kans om de bezoekers meer te vertellen over het gemaakte werk en wat jullie geleerd hebben in de werkperiode.

 

Impressies eerdere Spacemakers (klik voor meer)
Impressies eerdere Spacemakers (klik voor meer)

Over Evi Vingerling:

Evi Vingerling (1979) maakt met haar schilderijen geabstraheerde weergaves van de wereld die zij om zich heen waarneemt. Het dagelijks leven biedt een eindeloze stroom aan visuele indrukken. Deze alledaagse observaties ontdoet ze van alles wat benoemd kan worden, om het zo terug te brengen naar de essentie van de ontmoeting met de fysieke werkelijkheid waar wij deel van zijn. Wat overblijft, die sensatie, komt op het doek. Haar losse verfstreken doen vaak denken aan elementen uit de florawereld, met subtiel, soms bizar ogende kleursamenstellingen geplukt uit de lichtval van haar omgeving.
Haar werk bevindt zich in de collecties van o.a. het Boijmans van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam. En in de bedrijscollecties van o.a. Akzo Nobel, ING Bank, Rabobank Ahold. Het werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland.

 

Evi Vingerling en haar werk
Evi Vingerling en haar werk

Wij verwachten dat je:

 • van 29 augustus tot en met 30 september zo veel mogelijk aanwezig bent. Er kan in de galerie overnacht worden.
 • bereid bent om in deze periode intensief te werken in de ruimte van de galerie.
 • samen te werken met de andere kunstenaars.
 • de hele dag aanwezig bent op de introductiedag op donderdag 25 augustus om kennis te maken met elkaar, Evi Vingerling en Ine van der Horn (curator van de galerie).
 • aanwezig bent bij de opening op zondag 2 oktober om over de achterliggende ideeën van je werk en je ervaring tijdens de werkperiode te vertellen.
 • minstens 1 jaar geleden bent afgestudeerd aan een kunstacademie in Nederland.
  (you must have finished your studies at a Dutch art school more than one year ago)
 • jonger bent dan 36 jaar en woonachtig in Nederland
  (you are younger than 36 year and you are living in The Netherlands)

Kosten

Voor deelname aan de residentie-masterclass Spacemakers #5 wordt geen inschrijfgeld gevraagd. Materiaal- en reiskosten zijn echter voor de rekening van de kunstenaar. Voor de inrichting van de tentoonstelling is een beperkt budget. 

 

Aanmelden?

Aanmelden kan door vóór 31 mei een mail te sturen naar mail.ons@galeriepouloeuff.nl met daarin de volgende informatie:

 • CV, met daarin je geboortejaar en afstudeerjaren van je opleidingen.
 • Een pdf (max 5mb) met daarin 15 afbeeldingen van je werk. Eventueel aangevuld met links naar andere plekken waar je werk te zien is.
 • Geef in 200 woorden aan waar je werk over gaat. Geef ook aan in welke discipline je werkt.
 • Hoeveel werk je per dag in jouw werkruimte?
 • Je persoonlijke motivatie waarom deelname aan deze residentie-masterclass voor jou belangrijk is. Geef hierin ook aan of je je in een situatie bevindt waarin jij je volledig kunt ontplooien. En wat kom je nog te kort voor jouw gevoel in je huidige werksituatie. Geef uitgebreid antwoord.
 • Kun je een maand voltijd in de galerie in Naarden-Vesting verblijven? Ja/Nee.
 • Bij Nee, geef dan aan wat het maximale aantal dagen per week is dat je in de galerie kunt verblijven.

 

We zien naar je uit!

 

 

Impressie eerdere Spacemakers
Impressie eerdere Spacemakers
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief