Home » Nieuws: » 25-05-2022 : Window of Opportunity met Jop Vissers Vorstenbosch

Window of Opportunity met Jop Vissers Vorstenbosch

25-05-2022
Jop Vissers Vorstenbosch is de zesde kunstenaar in de presentatie van Window of Opportunity. Speciaal voor deze plek maakte hij het werk ‘Lost in the cloud’. Beschilderde plexiglas lichtobjecten die samen met reflecties een installatie vormen in de ruimte bij het grote raam. Het werk is te zien in Singer Laren van 21 mei 2022 tot begin maart 2023.

Window of Opportunity

Voor Window of Opportunity worden jonge kunstenaars uitgenodigd om voor het monumentale raam van het theater van Singer Laren een kunstwerk te maken. De locatie maakt dat het zowel voor bezoekers van Singer Laren als voor voorbijgangers te zien is. Window of Opportunity is een samenwerking van Singer Laren, Keep an Eye Foundation en Galerie Pouloeuff.

Jop Vissers Vorstenbosch

Jop Vissers Vorstenbosch (1986) studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht op de afdeling Fine Art. Hij maakt werken met licht, schilderkunst, elektronica en beweging. Hij is gefascineerd door de grote schermen en advertenties om ons heen en zet zijn eigen kunst daartegenover. In de transparantie van zijn afbeeldingen ontdekt hij iets dat bestaat tussen een verleidelijke, geïdealiseerde versie van de realiteit en de ruwe, ‘echte’ wereld erachter.

 

'Lost in the cloud' (Foto: Robin Meyer)
'Lost in the cloud' (Foto: Robin Meyer)

Lost in the cloud

'Lost in the cloud' (Foto: Robin Meyer)
'Lost in the cloud' (Foto: Robin Meyer)

Het werk dat hij heeft gemaakt is een doorvertaling van zijn werk ‘Monument voor digitaal falen’ dat hij in 2020 realiseerde in de nieuwe bibliotheek Neude in Utrecht. De methodes van alledaagse schreeuwerige reclamebeelden en licht komen samen in lichtobjecten waarin reflectie en beweging een totaalinstallatie vormen in de ruimte.
Jop Vissers Vorstenbosch onderzoekt hoe schilderijen en de ruimte een samenspel aan kunnen gaan. Dus ook het raam van het Singer Laren wordt een medespeler. Ook liet Jop zich inspireren door het kleurgebruik en contrast in de Nardinc Collectie. In zijn werken lopen de voor- en achterkant van de wereld door elkaar heen en worden illusies zowel gecreëerd als weer afgebroken.

 

Jop Vissers Vorstenbosch zelf leidt je rond in deze video:

 

 

Expositie

Het werk is te zien in Singer Laren van 21 mei 2022 tot begin maart 2023.

Adres:
Singer Laren
Oude Drift 1
1251 BS Laren

Meer info op de website van Singer Laren

Het kunstwerk van Window of Opportunity is tijdens de openingstijden van het museum zonder toegangskaartje te bekijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief