Home » Nieuws: » 15-08-2022 : Resultaat masterclass Keep an Eye Spacemakers #5

Resultaat masterclass Keep an Eye Spacemakers #5

15-08-2022
In september is de galerie weer in gebruik genomen als werkruimte door drie jonge kunstenaars. Het is de vijfde editie van Keep an Eye Spacemakers, onze jaarlijkse residentie-masterclass. In deze periode biedt Galerie Pouloeuff de jonge kunstenaars de tijd en ruimte om te experimenteren met hun kunst en zich te ontwikkelen in hun kunstenaarschap. Dit wordt deze editie begeleid door beeldend kunstenaar Evi Vingerling. De jonge deelnemers Marijn van der Eyden, Merijne Spits en Kim van Dijk werken dagelijks intensief in de galerie. Na ruim vier weken is het resulterende werk te zien in de aansluitende expositie: 'BROOS'

Masterclass

In deze editie wil begeleidend kunstenaar Evi Vingerling de deelnemende kunstenaars Marijn van der Eyden, Merijne Spits en Kim van Dijk de kans geven om met elkaar iets betekenisvols neer te zetten voor hun artistieke ontwikkeling. Deze periode biedt de ruimte om ambitieus te werk te gaan, de vrijheid van het kunstenaarschap te ondervinden en aan te voelen wat een persoonlijk passende manier is om het vak uit te oefenen. Als groep kun je samen energie opwekken en kun je meer risico’s nemen.

Evi Vingerling

Evi Vingerling (1979) maakt met haar schilderijen geabstraheerde weergaves van de wereld die zij om zich heen waarneemt. Het dagelijks leven biedt een eindeloze stroom aan visuele indrukken. Deze alledaagse observaties ontdoet ze van alles wat benoemd kan worden, om het terug te brengen naar de essentie van de ontmoeting met de fysieke werkelijkheid waar wij deel van zijn. Wat overblijft, die sensatie, komt op het doek. Haar losse verfstreken doen vaak denken aan elementen uit de florawereld, met subtiele, soms bizar ogende kleursamenstellingen geplukt uit de lichtval van haar omgeving.
Haar werk bevindt zich in de collecties van o.a. het Boijmans van Beuningen, Bonnefantenmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam. En in de bedrijscollecties van o.a. Akzo Nobel, ING Bank, Rabobank Ahold. Het werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland.

De residentieperiode zal leiden tot de expositie Spacemakers #5 (opening zondag 2 oktober 2022).

 

Evi Vingerling en haar werk
Evi Vingerling en haar werk

De residentieperiode zal leiden tot de expositie Spacemakers #5 (opening zondag 2 oktober 2022).

De deelnemende kunstenaars van deze editie zijn:

Marijn van der Eyden

Merijne Spits

Kim van Dijk

Hiernaast en hieronder impressies van werk dat zij vóor de residentie masterclass periode maakten.

 

Werk van Merijne Spits<br><br><br>
Werk van Merijne Spits


Werk van Marijn van der Eyden (links) en Kim van Dijk
Werk van Marijn van der Eyden (links) en Kim van Dijk
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief