Home » Nieuws: » 29-11-2013 : Publieksprijs! Stem ook!

Publieksprijs! Stem ook!

29-11-2013
Pouloeuff pakt een 'oude' traditie weer op. De periodieke publieksverkiezing voor het werk van de maand. De winnaar krijgt 500 Euro, degene met de beste motivatie een dinercheque van 100 Euro.

Maak kans op een dinercheque van 100 Euro

  • Breng hieronder je stem uit en als je je keuze motiveert, maak je kans op een dinercheque van 100 Euro! (Alle zes exposanten hieronder).

Klik hieronder op de kunstenaar van je keuze en in het e-mailbericht vragen we je de naam van de kunstenaar te vermelden en eventueel je motivatie te geven.

Galerie Pouloeuff organiseert tijdens de expositie “ De wereld tussen reëel en imaginair” de verkiezing van het werk van de maand, om onze kunstenaars Twan Berendsen, Sandra Hendrikse, Nanette Kraaikamp, Nadine Meewis, Maarten van Soest en Ferdi Wouters nog meer in de schijnwerpers te zetten. Iedereen kan meedoen en zijn stem hier boven uitbrengen. Degene die de meest originele motivatie geeft voor zijn of haar keuze wordt beloond met een dinercheque ter waarde van 100 Euro. 

De kunstenaar met het grootste aantal stemmen krijgt op 10 januari tijdens de opening van de nieuwe expositie een aanmoedigingsprijs van 500 Euro, vrij te besteden.

Alle zes kandidaten/exposanten!

  1) Stem op: Nadine Meewis – Zien wat je niet ziet

  • Materiaal: foto op papier
  • Formaat: 90 x 80

Binnen haar fotografie wil Nadine door middel van filosofie een diepere betekenis aan de kunst meegeven. Haar kunstmotto is: laten zien wat je niet ziet. Zij prikkelt mensen om op een andere manier naar gewone dingen te kijken. Daarbij wordt wel ruimte gelaten voor eigen interpretatie. Zij streeft in haar werk naar originaliteit en vernieuwing op een verfijnde manier. Open je ogen en herschik je hersenen.

2) Stem op: Sandra Hendrikse – Halssieraad

  • Materiaal: spijkerstof

Dit sieraad is gemaakt van oude spijkerbroeken. Sandra probeert om met dit stevige massieve materiaal het zachte, sierlijke en open karakter van kant te bereiken. Ze combineert de kracht van jeans (mannelijk) met de sierlijke vormen van kant (vrouwelijk). Door de spijkerstof stroken op kleine punten te verbinden blijft het in de gewenste vorm staan. Het sieraad is echter flexibel en past zich aan het lichaam aan. Zo ontstaan vrouwelijke, sierlijke ontwerpen met een ‘rough edge’.

3) Stem op: Nanette Kraaikamp – The Apprentice

  • Materiaal: tempera, houtskool en potlood op papier
  • Afmeting: 194 x 125

Door te schilderen en te tekenen maakt Nanette een reis door de tijd: naar het verleden en weer terug. Op papier combineert zij teken- en schildertechnieken om meer dan levensgrote figuren in een landschappelijke omgeving te creëren. Haar werk is een onderdompeling in een magische schemerzone waarin fictie en non-fictie elkaar ontmoeten. Een vreemde droomwereld tussen het reële en het imaginaire.

 

 4) Stem op: Maarten van Soest – No title (Perfect Circles Nr. 6)

  • Materiaal: acrylverf op mdf
  • Formaat: 150 x 120

Fundamenteel schilderen vormt de basis van de schilderijen van Maarten. Het proces van het schilderen staat centraal. Verf, vorm en kleur zijn onderwerp. De manier waarop een schilderij tot stand komt en het werk dat daarvoor verricht wordt, zijn belangrijk. Zijn werk bestaat uit duidelijke, geconstrueerde vormen, zoals rechthoeken en cirkels of variaties daarop. Deze vormen een contrast met de ongedwongen verflaag.

5) Stem op: Twan Berendsen – KA-BOOM

  • Materiaal: kunststof

KA-BOOM, een tas met konijnenoren, gaat over de druk die jongeren ervaren op scholen. Je moet erbij horen anders word je buitengesloten en gepest. Steeds vaker zie je dat deze jongeren bezwijken onder de druk en het heft in eigen hand nemen, met als ergste gevolg een schietpartij. Nu is er de angst voor wat ze niet kunnen zien. Wat zit er in de schooltas? 

6) Stem op: Ferdi Wouters – Schoudertas

  • Materiaal: aluminium en leer

De exclusieve sieraden en tassen van Ferdi zijn bijzonder in hun vormgeving en materiaalkeuze. Hij weet op een bijzondere wijze diverse onverwachte combinaties van materialen tot bijzondere kunstwerken te creëren. Zo worden zijn tassen gemaakt van hout gecombineerd, met bijvoorbeeld leer, metaal en acrylaat. Dit leidt tot een oeuvre van design tot toegepaste- en ongebonden kunst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief