Home » Onze partners

Onze partners

Om nog meer te kunnen betekenen voor de exposanten, werkt Pouloeuff samen met verschillende organisaties. Dankzij deze partners kunnen de beginnende kunstenaars gebruik maken van een interessant netwerk en zo bijvoorbeeld ervaring opdoen in een museale context. Hieronder vind je meer informatie over onze partners.

Dooyewaard Stichting

Door de samenwerking met de Dooyewaard Stichting in Blaricum presenteert Galerie Pouloeuff sinds 2014 elk jaar in juli en augustus het werk van de stipendium winnaar. Dit is een kunstenaar die tijdens de eindexamenexpositie van de HKU in Utrecht is geselecteerd.

Het stipendium houdt in dat de kunstenaar één jaar lang van 1 oktober tot 30 september kostenloos woont en werkt in de atelierwoning aan het Fransepad in Blaricum. Daarnaast ontvangt de kunstenaar voor dat jaar een vast maandbedrag. Zo kan de kunstenaar zich deze periode honderd procent richten op zijn of haar werk. In de expositie van juli en augustus laat de kunstenaar in de galerie onder andere zien wat er de afgelopen maanden gemaakt is in Blaricum.

De Dooyewaard Stichting creëert werk- en ontmoetingsplekken voor kunstenaars die door hun specifieke inbreng belangrijk zijn voor het Nederlandse kunstklimaat. Daartoe heeft zij de eerste oorspronkelijke kunstenaarsateliers in Blaricum aangekocht en een perceel verworven met daarop drie historische atelierwoningen.
Het historische karakter van de ateliers is ongemoeid gelaten, maar wel zijn ze allen voorzien van een ruim souterrain waar gewoond en gewerkt kan worden. Het is uniek dat de oude ateliers bewaard zijn gebleven en na de renovatie opnieuw als ateliers gebruikt worden. Er wonen en werken kunstenaars die een door de stichting uitgereikte prijs hebben gewonnen, waaronder het Dooyewaard Stipendium.

www.dooyewaardstichting.nl


 

Atelierwoning Dooyewaard Stichting met kunstenaar Liselot Veenendaal

DOESZevenendZes

Galerie Pouloeuff werkt sinds 2015 samen met 'denktank/conceptstore' DoesZevenendZes in Laren. De voormalige timmerwerkplaats aan het Zevenend 6 is nu een plek waar ambacht en vakmanschap op het gebied van wonen en architectuur in het vaandel staan. Henk Smits werkt hier als interieurarchitect samen met Cynthia Markhoff van Markhoff architects en Daan Kuperus van Buteo-Bouw. Kunstenaars en ontwerpers die bij Galerie Pouloeuff exposeren krijgen de mogelijkheid om een aantal werken op deze bijzondere locatie te presenteren. Samen met Henk Smits maken wij een selectie. Het gaat hier om een locatie met (top segment) design meubelen en is gericht op klanten die een voorkeur hebben voor kunst en design. Kunstenaars krijgen hier de mogelijkheid om gebruik te maken van het interessante netwerk en de klantenkring van DoesZevenendZes. Er wordt doorlopend werk geëxposeerd.

DOESZevenendZes
Zevenend 6
1251 RN Laren
www.doeszevenendzes.nl


 

Impressie van DOESZevenendZes

Museum IJsselstein

Vanaf 2015 presenteert Museum IJsselstein een selectie van jonge aanstormende talenten die in het jaar daarvoor bij ons in de galerie te zien waren. Door middel van deze expositie krijgen jonge kunstenaars ook de kans om in een museale context te exposeren.

Museum IJsselstein is een open huis vol verhalen. Over ridders en kastelen, over hedendaagse vormgeving en oude ambachten, over actuele kunsten en eeuwenoude schilderijen. Er is een vaste opstelling waarin de nadruk ligt op de geschiedenis van IJsselstein en wisseltentoonstellingen waarin hedendaagse kunst en cultuur de boventoon voeren. MIJ vindt het belangrijk om een diversiteit aan kunstdisciplines te laten zien, maar ook een verscheidenheid aan kunstenaars. Van lokaal tot internationaal bekend, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Om die reden werkt MIJ samen met Galerie Pouloeuff.

www.museumijsselstein.nl

 

Museum IJsselstein overzichtstentoonstelling Galerie PouloeuffSchrijf je in voor onze nieuwsbrief