Home » Onze partners

Onze partners

Om nog meer te kunnen betekenen voor onze exposanten, werkt Pouloeuff samen met verschillende partners. Dankzij hen kunnen de beginnende kunstenaars gebruik maken van een interessant netwerk en zo bijvoorbeeld ervaring opdoen in een museale setting. Hieronder vind je meer informatie over onze partners.

Singer Laren

Twee keer per jaar mag een veelbelovende kunstenaar een kunstwerk maken voor het gigantische raam van de theaterfoyer van Museum Singer Laren. Het is een waar ‘Window of Opportunity’. De serie presentaties Window of Opportunity is een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation, Galerie Pouloeuff en Singer Laren en is gekoppeld aan het begin van de zomer- en wintertijd. De locatie maakt dat zowel bezoekers als voorbijganger het werk kunnen zien. Tevens is het kunstwerk tijdens openingstijden zonder museum- of theaterkaartje te bezichtigen. Zo biedt Singer Laren iedereen de mogelijkheid te genieten van de kunstwerken. Of dat nou kunst- en theaterliefhebbers zijn, bezoekers van de openbaar toegankelijke Singer beeldentuin, of toevallige passanten.

Dooyewaard Stichting

Dankzij de samenwerking met de Dooyewaard Stichting in Blaricum presenteert Galerie Pouloeuff sinds 2014 elk jaar in juli en augustus het werk van de winnaar van het stipendium van de stichting. Deze kunstenaar is tijdens de eindexamenexpositie van de HKU geselecteerd. Het stipendium houdt in dat de kunstenaar één jaar lang van 1 oktober tot 30 september kosteloos woont en werkt in een atelierwoning aan het Fransepad in Blaricum. Daarnaast ontvangt die voor dat jaar een vast maandbedrag. Zo kan de kunstenaar zich honderd procent richten op diens werk. In de expositie van juli en augustus laat de kunstenaar in de galerie zien wat er de afgelopen maanden gemaakt is.
De Dooyewaard Stichting creëert werk- en ontmoetingsplekken voor kunstenaars die door hun specifieke inbreng belangrijk zijn voor het Nederlandse kunstklimaat. Daartoe heeft zij kunstenaarsateliers in Blaricum aangekocht en een perceel verworven met daarop drie atelierwoningen.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief