Home » Onze partners

Onze partners

Om nog meer te kunnen betekenen voor de exposanten, werkt Pouloeuff samen met verschillende organisaties. Dankzij deze partners kunnen de beginnende kunstenaars gebruik maken van een interessant netwerk en zo bijvoorbeeld ervaring opdoen in een museale context. Hieronder vind je meer informatie over onze partners.

Singer Laren

Twee keer per jaar mag een veelbelovende kunstenaar een kunstwerk maken voor het gigantische raam van de theaterfoyer van Museum Singer Laren. Het is een waar ‘Window of Opportunity. De serie presentaties Window of Opportunity is een samenwerking tussen de Keep an Eye Foundation, Galerie Pouloeuff en Singer Laren en is gekoppeld aan het begin van de zomer- en wintertijd. Singer Laren biedt theater-, kunst- en tuinliefhebbers, maar ook iedereen die Singer Laren passeert de mogelijkheid te genieten van de kunstwerken. Window of Opportunity is dan ook een logisch vervolg op de openbaar toegankelijke Singer beeldentuin. De locatie maakt dat het zowel voor bezoekers als voorbijgangers te zien is. Tijdens openingstijden is het kunstwerk zonder museum- of theaterkaartje te bezichtigen.

Dooyewaard Stichting

Door de samenwerking met de Dooyewaard Stichting in Blaricum presenteert Galerie Pouloeuff sinds 2014 elk jaar in juli en augustus het werk van de stipendiumwinnaar. Dit is een kunstenaar die tijdens de eindexamenexpositie van de HKU in Utrecht is geselecteerd. Het stipendium houdt in dat de kunstenaar één jaar lang van 1 oktober tot 30 september kostenloos woont en werkt in de atelierwoning aan het Fransepad in Blaricum. Daarnaast ontvangt de kunstenaar voor dat jaar een vast maandbedrag. Zo kan de kunstenaar zich honderd procent richten op zijn of haar werk. In de expositie van juli en augustus laat de kunstenaar in de galerie zien wat er de afgelopen maanden gemaakt is.
De Dooyewaard Stichting creëert werk- en ontmoetingsplekken voor kunstenaars die door hun specifieke inbreng belangrijk zijn voor het Nederlandse kunstklimaat. Daartoe heeft zij kunstenaarsateliers in Blaricum aangekocht en een perceel verworven met daarop drie atelierwoningen.

Museum IJsselstein

Vanaf 2015 presenteert Museum IJsselstein een selectie van jonge aanstormende talenten die in het jaar daarvoor bij ons in de galerie te zien waren. Door middel van deze expositie krijgen jonge kunstenaars ook de kans om in een museale context te exposeren. Museum IJsselstein is een open huis vol verhalen. Over ridders en kastelen, over hedendaagse vormgeving en oude ambachten, over actuele kunsten en eeuwenoude schilderijen. Er is een vaste opstelling waarin de nadruk ligt op de geschiedenis van IJsselstein en wisseltentoonstellingen waarin hedendaagse kunst en cultuur de boventoon voeren. MIJ vindt het belangrijk om een diversiteit aan kunstdisciplines te laten zien, maar ook een verscheidenheid aan kunstenaars. Van lokaal tot internationaal bekend, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Om die reden werkt MIJ samen met Galerie Pouloeuff.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief