Home » Samenwerkingspartners

Samenwerkingspartners

Om nog meer te kunnen betekenen voor de exposanten, werken wij samen met verschillende organisaties. Dankzij deze partners kunnen deze beginnende kunstenaars gebruik maken van een interessant netwerk en bijvoorbeeld ervaring opdoen op museaal gebied, of hun naam en werk laten zien/horen op de nationale radio.

Dooyewaard Stichting

Door de samenwerking met de Dooyewaard Stichting in Blaricum presenteren wij sinds 2014 elk jaar in juli/augustus het werk van de stipendium winnaar. 
Dit is een kunstenaar die tijdens het eindexamen aan de HKU in Utrecht is geselecteerd. Het stipendium houdt in dat de kunstenaar één jaar lang van 1 oktober tot 30 september kostenloos woont en werkt in de atelierwoning aan het Fransepad in Blaricum. Daarnaast ontvangt de kunstenaar een vast maandbedrag voor een jaar. Zo kan de kunstenaar zich een jaar lang honderd procent focussen op zijn of haar werk. In de expositie van juli/augustus laat de kunstenaar bij ons onder andere zien wat er de afgelopen maanden gemaakt is in Blaricum.

De Dooyewaard Stichting creëert werk- en ontmoetingsplekken voor kunstenaars die door hun specifieke inbreng belangrijk zijn voor het Nederlandse kunstklimaat. Daartoe heeft zij de eerste oorspronkelijke kunstenaarsateliers in Blaricum aangekocht en een perceel verworven met daarop drie historische atelierwoningen.
Het historische karakter van de ateliers is ongemoeid gelaten, maar wel zijn ze allen voorzien van een ruim souterrain waar gewoond en gewerkt kan worden. Het is uniek dat de oude ateliers bewaard zijn gebleven en na de renovatie opnieuw als ateliers in gebruik genomen worden. Er wonen en werken kunstenaars die een door de stichting uitgereikte prijs hebben gewonnen, zoals het Dooyewaard Stipendium.

Meer informatie is te vinden op: www.dooyewaardstichting.nl 

 

Atelierwoning Dooyewaard Stichting - kunstenaar Liselot Veenendaal.

DOESZevenendZes

Galerie Pouloeuff werkt sinds 2015 een samen met DoesZevenendZes in Laren. Een 'denktank/conceptstore' waar Henk Smits als interieurarchitect samenwerkt met bouwkundig architect Jeroen Calis.
DoesZevenendZes is gesitueerd in een verbouwde historische timmerwerkplaats in het centrum van Laren, waar je in een prachtig modern design interieur kunst en design kunt bekijken.

Kunstenaars en designers die bij Galerie Pouloeuff exposeren krijgen de mogelijkheid om een aantal werken op deze locatie te presenteren. Het gaat hier om een locatie met (top segment) design meubelen en is gericht op klanten die een voorkeur hebben voor kunst en design. Kunstenaars krijgen hier de mogelijkheid om gebruik te maken van het interessante netwerk en de klantenkring van DoesZevenendZes. Doorlopend wordt hier werk geëxposeerd. Samen met de eigenaren maken wij een selectie van kunstenaars en designers.

DOESZevenendZes
Zevenend 6
1251 RN Laren
www.doeszevenendzes.nl 

 

DOESZevenendZes, werken: Martin Laforet, Sigrid Nora van der Mersch, Wanda Entjes

Museum IJsselstein

Vanaf 2015 presenteert Museum IJsselstein een selectie van jonge aanstormende talenten die in het jaar daarvoor bij ons in de galerie te zien waren. Door middel van deze expositie krijgen jonge kunstenaars ook de kans om in een museale context te exposeren.

Museum IJsselstein is een open huis vol verhalen. Over ridders en kastelen, over hedendaagse vormgeving en oude ambachten, over actuele kunsten en eeuwenoude schilderijen. Er is een vaste opstelling waarin de nadruk ligt op de geschiedenis van IJsselstein en wisseltentoonstellingen waarin hedendaagse kunst en cultuur de boventoon voeren. MIJ vindt het belangrijk om een diversiteit aan kunstdisciplines te laten zien, maar ook een diversiteit aan kunstenaars. Van lokaal tot internationaal bekend, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Om die reden werkt MIJ samen met Galerie Pouloeuff.

www.museumijsselstein.nl 

 

Museum IJsselstein overzichtstentoonstelling Galerie PouloeuffSchrijf je in voor onze nieuwsbrief

powered by  Keep an Eye   2017