Home » Spacemakers!

Spacemakers!

Keep an Eye Spacemakers is een jaarlijks terugkerend kunstproject waarbij vijf kunstenaars met totaal verschillende stijlen, materiaalgebruik en conceptuele ideeën een zomermaand lang samen werken in Galerie Pouloeuff onder begeleiding van een gerenommeerde kunstenaar. In deze maand benutten zij de gehele galerie als vrije experimenteerruimte en door de onderlinge invloed en kruisbestuiving vinden zij nieuwe wegen in hun werk. De galerie is gedurende deze maand te bezoeken als open atelier waar je kunst in wording kunt beleven!

Masterclass van een maand

Keep an Eye Spacemakers is bedoeld voor jonge kunstenaars die uitgedaagd willen worden in hun werk en hun grenzen en mogelijkheden willen oprekken, kunstenaars die graag discipline-overschrijdend willen werken en nieuwe technieken willen onderzoeken. Verdieping en onderzoek staan centraal in dit proces. Het gaat om kunstenaars die, zowel in hun conceptuele benadering als in hun techniek en materiaalgebruik, heel uiteenlopend werk maken. Voor de eerste editie van Spacemakers worden vijf kunstenaars een maand lang begeleid en uitgenodigd om een maand lang Galerie Pouloeuff als hun gezamenlijke atelier te gebruiken. Aan het eind van deze werkperiode volgt er een expositie van hun werk.

 

 

Spacemakers #2 - 2019

Na het succes van vorig jaar nemen vijf jonge getalenteerde kunstenaars van 26 augustus tot 23 september 2019 weer hun intrek in Galerie Pouloeuff. Dimaal zijn het de kunstenaars Meg Forsyth, Janneke Kornet, Felipe van Laar, Pris Roos en Mayke Verhoeven die de uitdaging zijn aangegeaan. Zij worden begeleid door beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit wiens werk furore maakt in binnen- en buitenlandse galeries en musea.

Bekijk SPACEMAKERS #2

 

 

kunstenaar Marjolijn de Wit

Spacemakers #1 - 2018

In de zomer van 2018 werd de aftrap gegeven voor Keep an Eye Spacemakers. Het begon als een wild idee waarbij onze Galerie volledig overhoop werd gehaald. Het resultaat was evenwel meer dan de moeite waard. 

Expositie SPACEMAKERS 2018

 

 

Keep an Eye Spacemakers, editie 1Schrijf je in voor onze nieuwsbrief