Home » Spacemakers

Spacemakers

Keep an Eye Spacemakers is een jaarlijks terugkerend kunstproject waarbij een klein groepje kunstenaars met totaal verschillende stijlen, materiaalgebruik en conceptuele ideeën een zomermaand lang samen werken in Galerie Pouloeuff onder begeleiding van een gerenommeerde kunstenaar. In deze residentie masterclass benutten zij de gehele galerie als vrije experimenteerruimte en door de onderlinge invloed en kruisbestuiving vinden zij nieuwe wegen in hun werk. De galerie is gedurende deze maand te bezoeken als open atelier waar je kunst in wording kunt beleven!

OPEN CALL: Spacemakers #7!

Ben jij een jonge kunstenaar, alweer meer dan een jaar afgestudeerd van de kunstacademie of masteropleiding en heb je weer eens behoefte aan een periode van verdieping? Dan is dit je kans om te investeren in de artistieke ontwikkeling van je beroepspraktijk! De begeleidende kunstenaars Tudor Bratu en Julia Waraksa helpen je verder bij de vraagstellingen binnen je kunstenaarspraktijk.
De zevende editie van deze kleinschalige masterclass biedt een intensieve werkperiode aan beeldend kunstenaars die gebruik gaan maken van de audiovisuele archiefcollectie van Beeld & Geluid. Galerie Pouloeuff zoekt deelnemers uit alle disciplines voor deze residentie-masterclass Spacemakers.

Geïnteresseerd? Lees dan verder en meld je aan vóór 12 maart.

Alle info >

 

 

 

Eerdere edities

 

Spacemakers #6 - 2023

Kunstenaars: Julia Lok, Lambertine van Veldhuizen en Laura Snijders.
Begeleidend kunstenaar: Arjan van Helmond


Spacemakers #5 - 2022

Kunstenaars: Marijn van der Eyden, Merijne Spits en Kim van Dijk.
Begeleidend kunstenaar: Rob Voerman


Spacemakers #4 - 2021

Kunstenaars: Samantha Vlaming, Erik Aardema en Karina Puuffin.
Begeleidend kunstenaar: Evi Vingerling


Spacemakers #3 - 2020

Kunstenaars: Jesse Strikwerda, Mirthe Klück, Pip Passchier en Mariska Koolen.
Begeleidend kunstenaar: Ad de Jong


Spacemakers #2 - 2019

Kunstenaars: Meg Forsyth, Janneke Kornet, Felipe van Laar, Pris Roos en Mayke Verhoeven. Zij werden begeleid door beeldend kunstenaar Marjolijn de Wit.


Spacemakers #1 - 2018

Kunstenaars: Krisztina Czika, Inge van Heerde, Ruben Jager, Jaap Kamsma en Joyce ter Weele. Begeleidend kunstenaar: Tanja Smeets.

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief