Home » Pouloeuff Publieks Award » april 2014

Pouloeuff Publieks Award april 2014

Welke van deze kunstwerken moest volgens jou het 'Werk van de maand april' worden, en wie ontving hierdoor de Pouloeuff aanmoedigingsprijs van 500 Euro? 1.102 mensen brachten hun stem uit en na een spannende 'race' werd bepaald dat Fleur Ouwerkerk deze fraaie prijs in ontvangst mag nemen! Volgende verkiezing in juni.
WINNAAR!
Werk 4
425
stemmen

WARRIOR, uit de serie WEARABLE ART
Fleur Ouwerkerk

WARRIOR, uit de serie WEARABLE ART

Materiaal: kaneel, koper, rosé-kleurig kettingkoord (Foto: Allard Honigh)

Geur kan soms zo sterk zijn dat je datgene wat je ruikt haast proeft. Gevangen door het woord afrodisiaca en diens betekenis is Ouwerkerk middels de samenhang van geur en smaak gaan werken met kaneel. Tijdens de expositie 'De stemming van het moment' introduceert zij Wearable Art; een letterlijk draagbare uitbreiding van haar ruimtelijke kunstobjecten. Na tijdens eerdere exposities een passend sieraad voor haarzelf te hebben gemaakt deelt zij nu haar sieraden met het grote publiek. Doordat de sieraden in contact met de huid komen blijft de geur van kaneel zich subtiel verspreiden door lichaamswarmte. Wees u dus goed bewust van de eventuele gevolgen van uzelf omgeven met dit afrodisiacum… 

Werk 1
30
stemmen

Masculinity
Natalia Ossef

Masculinity

Materiaal: olieverf op canvas Afmeting: 20 x 30

Het werk „ Masculinity” gaat over twee zusjes die binnen de Syrische cultuur een ironische act willen neerzetten. Hun houding en gezichten doen zich mannelijk voor. De vrouw in de verte (de moeder) slaagt er nauwelijks in om haar kleding bij elkaar te houden. Hier wil Ossef graag de onhandigheid van de vrouw weergeven en de dwaasheid van de man.

Werk 2
283
stemmen

Nicola Ring
Monique Horsman

Nicola Ring

Materiaal: sterling silver 925, Swarovski kristallen

Deze ring heeft Horsman ontworpen naar aanleiding van een idee om een image te kunnen veranderen voor elke gelegenheid. Het kunnen combineren met iedere kleur kleding geeft unieke mogelijkheden. Met een simpele handeling kunnen de kristallen vervangen worden en op de basis worden 'geklikt'. Door het gebruik van sterling zilver 925 is de kwaliteit gewaarborgd en is de ring zeer elegant te noemen. De wereldberoemde Swarovski kristallen worden op ingenieuze wijze in de drukkers gemonteerd.

Werk 3
23
stemmen

Ballade d’ Arzon
Daan de Jong

Ballade d’ Arzon

Materiaal: olieverf op doek Afmeting: 160 x 160

Ontsnappen aan Arzon. Tijdens een avontuurlijke tocht naar het verlaten kasteel van Arzon werden de Jong en zijn ouders overvallen door een keten van reusachtige onweersbuien, waaraan ze halsoverkop moesten zien te ontsnappen. Het schilderij geeft het moment weer dat ze op de vlucht voor het naderende onweer het dal uitklommen, maar is tevens een collage van meerdere luchten en landschapselementen die hij op die dag gefilmd heeft. En die op het doek tot één geheel zijn gecomponeerd. Zijn doel is het overbrengen van een totaalstemming: de angst die hij voelde, de dreiging van de lucht en de ruigheid van het landschap. De gedetailleerde manier van schilderen verraadt zijn mateloze fascinatie voor het desolate Centraal Massief…

Werk 5
341
stemmen

Kaarsrecht Kruk
Pascal Smelik

Kaarsrecht Kruk

Materiaal: Gegoten aluminium Afmeting: 40 x 29 x 29

Het project Kaarsrecht is voortgekomen uit Smelik’s fascinatie voor misvormingen. Misvormingen zullen niet alleen hemzelf fascineren maar fascineert volgens hem de mens in het algemeen. In het project kaarsrecht maakt Smelik gebruik van een ontwerpproces waarin 'toeval' en ongecontroleerd vormgeven een grote rol speelt. Vloeibaar kaarsvet en water zijn de ingrediënten. Door het vloeibare kaarsvet op uiteenlopende wijze met het koude water in aanraking te laten komen 'tekent' het materiaal vormen af. Deze organische vormen zijn de basis van het wasmodel. Smelik kan het proces wel sturen, maar een groot gedeelte van het vormproces ontstaat toevalligerwijs.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief