Home » Pouloeuff Publieks Award » augustus 2014

Pouloeuff Publieks Award augustus 2014

Welke van deze kunstwerken moest volgens jou het 'Werk van de maand augustus' worden, en wie ontving hierdoor de Pouloeuff aanmoedigingsprijs van 500 Euro? 269 mensen brachten hun stem uit, waarvan er 84 voor het werk van Evelien de Goeij kozen. Volgende verkiezing in oktober.
WINNAAR!
Werk 3
84
stemmen

Barcelona 1
Evelien de Goeij

Barcelona 1

Evelien de Goeij is gefascineerd door de stad. Ze laat zich inspireren door de bebouwing van steden. De opstapeling van huizen en gebouwen en vooral de structuren, gelaagdheden en schaduwen die daarbij ontstaan. Ze noemt dit stadsstapeling. Het fenomeen dat mensen dicht op en boven elkaar leven, neemt de Goeij als uitgangspunt voor haar eigen interpretatie van een stad. Een bezoek aan Barcelona heeft haar geïnspireerd tot deze tekening. Het uitzicht op de flats met binnentuinen en balkons in hun grote verscheidenheid, blijven haar boeien.

Materiaal: papier en acrylverf
Afmeting: 80 x 48
Werk 1
7
stemmen

Digging my way to Happiness
Esther Koetse

Digging my way to Happiness

De man die Esther Koetse heeft getekend werkt de hele dag om edelstenen te vinden. Het geld dat hij verdient met het scheppen gaat direct naar zijn familie. Hij hoopt ooit een edelsteen te vinden waar hij rijk en gelukkig mee wordt. Helaas is dit voor slechts een enkeling weggelegd, waardoor hij zijn hele leven moet blijven scheppen. Deze vicieuze cirkel is herkenbaar voor veel mensen. Hoewel de zwaarte van het werk aanzienlijk kan verschillen is geluk maar voor enkelen weggelegd. Deze tekening symboliseert het gevecht dat mensen voeren om dit geluk te vinden.

Materiaal: potlood op papier
Afmeting: 45 x 60
Werk 2
36
stemmen

KOVJOR
Océane Algaron

KOVJOR

'Gezellig, sexy, zacht en een tikkeltje ordinair.' Het gaat hier niet over de dame op de foto, maar over de serie Russische wandtapijten die documentairefotograaf Marcel Brons fotografeerde in Rusland. 'Kovjor' is onderdeel van een grotere serie met kleine verhalen over het dagelijkse Russische leven: onderwerpen die zo normaal zijn dat het weer vreemd wordt. Ieder verhaal wordt op een andere manier verteld, maar hangt wel met elkaar samen en heeft altijd als uitgangspunt fotografie.

Materiaal: fotoafdruk op exclusief hahnemuhle photo rag papier
Afmeting: 50 x 75
Werk 4
69
stemmen

GEOM armband
Danielle Vroemen

GEOM armband

De vijfhoekige armband is het resultaat van een zoektocht binnen de schoonheid van geometrie. Als uitgangspunt zijn de 5 wiskundige figuren van Plato gebruikt; de Platonische Lichamen. Deze regelmatige veelvlakken worden gekenmerkt doordat in elk hoekpunt evenveel vlakken samenkomen. Hierbij zijn drie, vier of vijf vakken mogelijk. Vandaar dat er ook maar 5 figuren gevormd kunnen worden, waarvan de kubus de bekendste is. Tijdens haar onderzoek is Vroemen de Platonische Lichamen uit elkaar gaan halen. Met vouwtechnieken en het gebruik van alleen driehoeken en vijfhoeken zijn geheel nieuwe vormen ontstaan, die in relatie staan tot het lichaam, en schitteren door eenvoud.

Materiaal: Sterling zilver
Werk 5
73
stemmen

Little White Worlds
Lies Arts

Little White Worlds

Lies Arts maakte samen met Bram van Leeuwenstein  'Little White Worlds'. Een sprookjesachtige witte wereld verschijnt tijdens een diner op tafel. Een wit servies dat ingekleurd word door het voedsel dat erop geserveerd word. 'Little White Worlds’ onwerkelijke proporties en surreële decoraties stellen en bevragen de functionaliteit van het ornament tegenover het gebruiksgemak van het object. 'Little White Worlds' is een project dat de grens zoekt tussen massaproductie en uniciteit, tussen fantasie en functie.

Materiaal: porseleinSchrijf je in voor onze nieuwsbrief