Home » Pouloeuff Publieks Award » april 2015

Pouloeuff Publieks Award april 2015

De winnaar van de Pouloeuff Publieks Award april 2015 is geworden Moniek van der Hoorn! Haar werk 'SierSuiker' ontving de meeste stemmen en zij wint 500 euro! Luuk van der Werf is de winnaar van de dinercheque van 100,-.
WINNAAR!
Werk 1
140
stemmen

Siersuiker
Moniek van der Hoorn

Siersuiker

Vanwege de vele negatieve berichten over de werking van geraffineerde suiker op het lichaam is Moniek van der Hoorn onderzoek gaan doen naar nieuwe functies voor suiker als materiaal. Door dit onderzoek is ze vooral achter de schoonheid van suiker gekomen. En hoe kun je dit beter laten zien dan in sieraden? Alle suikerkristallen zijn gegroeid op een emulsie van suiker en water. Door dit groeiproces te sturen komen er allerlei verschillende vormen uit, elk sieraad is uniek! Op deze manier kun je blijven genieten van suiker, zonder de lasten.

Materiaal: geraffineerde suiker, metaal, coating
Werk 2
131
stemmen

De Hatert, Nijmegen
Roos van Dijk

De Hatert, Nijmegen

Het werk van Roos van Dijk vertrekt vanuit haar persoonlijke ervaring van bepaalde aspecten binnen de moderne architectuur. Haar werkproces begint ze altijd met het vastleggen van de stedelijke omgeving in fotografie, waardoor een persoonlijk archief ontstaat. In haar atelier maakt ze vervolgens een selectie van de ideale beelden die zich lenen voor een vertaling naar een schilderij. Tijdens dit vertaalproces neemt ze de originele foto in heroverweging; zoomt in, snijdt bij, abstraheert en verwijdert ieder menselijk object. Wat overblijft is de pure, naakte structuur van het gebouw, enkel dat wat refereert aan haar persoonlijke ervaring van het moment.

Materiaal: Acryl op doek
Werk 3
114
stemmen

Tank
Danielle Frenken

Tank

Dit is een van de favoriete werken van Daniëlle Frenken, omdat het verschillende tegenstellingen symboliseert. Waar dieren voor haar vrijheid, het natuurlijke en het mystieke symboliseren, zijn deze versmolten met een tank die typerend is voor de mensenwereld, oorlog, gevangenschap en destructie en daarbij verwijst naar het industriële. De dieren worden uit de tank gelanceerd alsof ze de vrijheid tegemoet willen springen, maar tevens worden ze daarvan belet omdat ze versmolten zijn met het oorlogsgeschut.

Materiaal: Mixed media
Werk 4
37
stemmen

Concrete delight
Paul Starink

Concrete delight

Deze foto is gemaakt op het bouwterein naast het Olympisch stadion. Het is een stikdonkere parkeergarage waar al het zichtbare ontstaan is tijdens het fotograferen. Op goed geluk begint de Paul Starink te knippen en ontdekt wat er om zich om heen af speelt. Als het juiste onderwerp is gevonden en het juiste kader, begint het opbouwen van het beeld. Iedere knip die Starink vanaf hier maakt is een reactie op de bevindingen van de vorige opname totdat hij tevreden is. Voor Starink is het een waanzinnige kick om een wereld te zien ontstaan door de camera.

Materiaal: Inkjetprint geplexificieerd op dibondSchrijf je in voor onze nieuwsbrief