Home » Pouloeuff Publieks Award » december 2015

Pouloeuff Publieks Award december 2015

Mayke Verhoeven heeft de Publieks Award voor december 2015 gewonnen met 1004 stemmen. Zij heeft hiermee een stimuleringsprijs van EUR 500,- verdiend. In totaal hebben 2692 stemmers de vier werken bekeken.

De winnares van de dinercheque is Thera Aarnoudse. Zij heeft gestemd op het werk van Ruben Jager met als commentaar:

"Vernieuwend, intrigerend, verrassend! Het maakt me nieuwsgierig, ik zou het willen voelen, ruiken… Maar tegelijk heeft het ook iets wanstaltigs, als een vis die kilometers diep onder de zeeoppervlakte leeft: onaanzienlijk. Maar boeiend!"
 


Hieronder de werken en de verdere uitslag:

WINNAAR!
Werk 2
1004
stemmen

“Dat er blijkbaar iets bewaard is daar dat verder gaat dan alleen die jongen”
Mayke Verhoeven

“Dat er blijkbaar iets bewaard is daar dat verder gaat dan alleen die jongen”

De verstilde en mysterieuze installatie van Mayke Verhoeven herinnert aan een levensgeschiedenis van lang geleden. Wanneer je haar ensceneringen betreedt, komen er vragen op. Vragen over wie dit is en wie hier geweest zijn. Verhoeven is gefascineerd door hoe wij onze herinneringen koesteren en conserveren. Gipsen beeld combineert ze met gevonden voorwerpen met elk een ander verhaal, die samen weer een nieuw verhaal vormen, in een zoektocht naar manieren om het persoonlijke universeel te maken.

Materiaal: Gips, textiel, verf, vogel, telefoonboek, lineaal en veilingkrat
Werk 1
885
stemmen

Ghost Town
Merel van Engelen

Ghost Town

Tijdens haar schilderkunstopleiding is Merel van Engelen gepassioneerd en geïntrigeerd geraakt door de representatie van landschap. Het bewustworden van de ruimte om ons heen gaat zowel gepaard met her- als des-oriëntering. Deze landschapservaring vertaalt van Engelen naar een esthetische ervaring voor de toeschouwer van haar werk. De titel “Ghost Town” refereert aan de illusie van diepte. In een ongerept landschap als dit is afstand moeilijk in te schatten. Het hele landschap lijkt een te worden en is te groot om helemaal te kunnen bevatten.

Formaat: 190 x 170
Materiaal: olie- en acrylverf op doek Formaat: 190 x 170
Werk 3
257
stemmen

#34
Ruben Jager

#34

Werk #34 belichaamt onze nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar waaruit de dingen bestaan, hoe ze ontstaan zijn en wat het allemaal betekent. Nieuwsgierigheid die wordt beloond wanneer we een ontdekking maken. En die maakt dat we die ontdekking willen delen, of juist voor onszelf willen houden. Ruben Jager poogt de kijker deze interactie te doen ervaren. Door een natuurlijk ontstaansproces te suggereren, maar deze notie tegelijkertijd in twijfel te trekken, roept het beeld vragen op die onze nieuwsgierigheid voeden. Zo kan de kijker opgaan in de rol van bevrager en ontdekker.

Materiaal: gips en klei
Werk 4
546
stemmen

Magisch Tragisch Bos
Inge van Heerde

Magisch Tragisch Bos

Met het werk "Magisch Tragisch" probeert Inge van Heerde een magisch gevoel over te brengen. Een eigen ervaring zo groot en machtig dat het bijna onoverwinnelijk voelt en waarbij tragische of zware aspecten niet voorkomen in je gedachten. Wat interessant is, is dat dit 'magische' en 'tragische' een schijnbaar contrast is en ver uit elkaar lijkt te bestaan; maar is dit werkelijk zo? Hoe dichtbij of veraf staan deze gevoelens daadwerkelijk van elkaar? Tragiek lijkt toch steeds op de loer te liggen.

Materiaal: fotografie
Afmeting: 61 x 91Schrijf je in voor onze nieuwsbrief