Home » Pouloeuff Publieks Award » april 2016

Pouloeuff Publieks Award april 2016

De publieksverkiezing van april is gewonnen door Romy Joya Kuldip Singh met 737 stemmen. Het was een spannende nek-aan-nekrace met Nathalie Hoogeveen die slechts 13 stemmen minder ontving.
De winnaar van de dinercheque is geworden Mendy van Mourik.

Romy Joya Kuldip Singh ontvangt hiermee een stimuleringsprijs van 500 euro. Gefeliciteerd Romy! Het commentaar van Mendy van Mourik op het werk van Natalie luidde: 

De tijd...wie worstelt er niet mee? Heel toepasselijk in deze tijd! Tijd voor wat? Tijd voor het maken van nieuwe herinneringen! Denk daar maar eens over na...als je niet te laat bent...en tijd hebt...

WINNAAR!
Werk 4
737
stemmen

Curious Mechanics #1
Romy Joya Kuldip Singh

Curious Mechanics #1

Curious Mechanis #1 toont de fascinatie van Kuldip Singh voor mechanismen en verhoudingen in de natuur. Het werk is ontstaan vanuit een verlangen een kunstmatige natuur te scheppen en leven te “conserveren”.

Net als de natuur heeft Curious Mechanics een eigen “Gulden snede” om zo evenwichtigheid in verhoudingen te creëren.

Het glazen omhulsel conserveert de door het mechaniek vereeuwigde beweging. Het mechaniek geeft de toeschouwer de vrijheid deze beweging zelf in gang te zetten, waardoor er een intiem moment ontstaat tussen de toeschouwer en het werk. De interactie met de mens maakt het werk af.

Materiaal: vlieger papier, metaal draad, hout en glas
Werk 1
724
stemmen

Too Late
Natalie Hoogeveen

Too Late

I’m late, I’m late, I’m late for a very important date!

Dit collier  maakt deel uit van de “Alice in wonderland” collectie die geïnspireerd is op de oude tekeningen van Sir John Tennel en gelijknamige film van Disney.

In dit collier is Mr. Rabbit de hoofdrolspeler, die in de film chaotisch rondrent met een zakhorloge in zijn hand, en constant roept I’m Late …I’m Late!

De Hanger is gemaakt van 1ste gehalte zilver, met een 3d geprint bronzen konijnen kopje, een oud uurwerk uit een defect horloge en een peer geslepen onyx.

Materiaal: zilver, brons, onyx
Werk 2
38
stemmen

Noordzee
Lotte Meijer

Noordzee

Lotte Meijer schildert het Nederlandse landschap in eerste instantie op een traditionele, realistische en herkenbare manier. De ontstane werken ontleedt ze om vervolgens de losse elementen opnieuw samen te voegen tot een nieuw beeld. Dit beschouwt ze niet als een vernietiging van een schilderij. Op deze wijze is de herschikking en assemblage techniek op te vatten als een manier om de anatomie van het landschap beter te kunnen bevatten en de (ruimtelijke) beleving van het landschap te vangen. De fragmentarische abstractie is een onderdeel, maar neemt nooit de overhand in het werk.

Materiaal: acryl op paneel
Formaat: 60 x 140
Werk 3
69
stemmen

Framed Sediment 016B
FMD van der Linden

Framed Sediment 016B

Dit werk is gemaakt van fragiele materialen. Papier en aquarelverf, dat door zonlicht steeds verder zal verkleuren en vervagen. Het geheel ontstaat tijdens het proces voor een gedeelte uit toeval, voor een gedeelte uit gevoel. Door papier te laten overstromen met pigmenten, inkt en aquarelverf, creëert van der Linden beelden vol energie en vergankelijkheid. Na het overstromen volgt een moment van verstilde aandacht en het laten rusten van het werk, waardoor opdroging mogelijk is. De vormen en kleuren roepen associaties op, en nemen je mee naar een andere wereld, die een gevoel van rust met zich meebrengt.

Materiaal: inkt, aquarelverf, papierSchrijf je in voor onze nieuwsbrief