Home » Pouloeuff Publieks Award » augustus 2016

Pouloeuff Publieks Award augustus 2016

Bianca Filius heeft de publieksaward van augustus 2016 gewonnen met 87 stemmen. Zij ontvangt van Galerie Pouloeuff een stimuleringsprijs van 500 euro. Bekijk hier de gehele uitslag.

Naast Bianca Filius heeft Tamara Wamsteker de dinercheque gewonnen voor haar  commentaar op het werk van Bianca:

„Intrigerend! Ik blijf er naar kijken en vraag mij af wat het is.”

Wij feliciteren beiden hartelijk!

WINNAAR!
Werk 3
87
stemmen

Zonder titel
Bianca Filius

Zonder titel

Foto’s worden vaak gezien als spiegels die de realiteit weergeven; het is de bedoeling dat ze een moment vastleggen zoals het zich in werkelijkheid voordeed. Maar daarin zijn ze eigenlijk nooit succesvol; het is onmogelijk om een plek of een gebeurtenis op zo’n manier met een camera vast te leggen dat de kijker het weer precies hetzelfde ervaart als wanneer hij er echt bij was geweest. Doordat verschillende media in het werk van Bianca Filius samenkomen, tonen de foto’s nooit de realiteit. Ze brengen de toeschouwer in verwarring, en daardoor wordt het onduidelijk waarnaar men kijkt, en hoe het werk gemaakt is.

Materiaal: fotografie
Formaat: 110 x 110
Werk 1
35
stemmen

Julian
Ka-Lai Chan

Julian

Ka-Lai Chan creëert in "The Ordinary Family" meubel collectie bevroren momenten die geïnterpreteerd kunnen worden als punten in het persoonlijke leven van de leden van een familie. Salontafel Julian vertoont een spektakel van gerecycled plastic wat door het tafelblad heen “smelt”; het weerstaan van verleiding. Geïnspireerd door verhalen van de ontwerper haar eigen familie of observaties van families om haar heen.

Materiaal: mixed media
Werk 2
67
stemmen

2016
Jurre Blom

2016

Beelden die op een bepaalde manier ‘incompleet’ zijn, waar je allerlei verhalende elementen in kunt terugvinden maar nooit tot het volledige verhaal komt, dat is waar Jurre Blom op probeert uit te komen met zijn werk. Hij wil authentieke situaties tekenen die door het tekenen bijna surrealistisch lijken te worden. De voorstelling vraagt om een verklaring, het is een soort ‘tussenmoment’; er is iets aan vooraf gegaan en er staat nog iets te gebeuren, maar in het moment zelf is het niet duidelijk wat dit inhoudt. Uiteindelijk is het de bedoeling om tot een soort verontrustende situatie te komen.

Materiaal: Houtskool op papier
Formaat: 110 x 75
Werk 4
18
stemmen

Mickey
Jasmin Djerzic

Mickey

De reflectie van een volwassen oog dat nog steeds gefascineerd is door de wondere wereld van een kind.
Jasmin Djerzic omringt zich nog steeds graag met speelgoed. Hij speelt er ook nog steeds mee zoals hij dat als kind al deed. Alleen kijkt hij nu met een volwassen blik naar de wereld waarin hij speelt, waardoor het speelveld/ tafereel is veranderd. Er ontstaat in zijn werk een spanning tussen de verwondering van onschuldig speelgoed en de harde werkelijkheid.

Materiaal: keramiek en 24k goudlusterSchrijf je in voor onze nieuwsbrief