Home » Pouloeuff Publieks Award » februari 2017

Pouloeuff Publieks Award februari 2017

Robin Maas de winnares is geworden van de publieksverkiezing van februari. Het was echter een absolute nek-aan-nekrace met Sigrid Nora van der Mersch. Zij leek aan de leiding te gaan, maar na controle van de binnengekomen stemmen bleek dat het toch Robin was die aan het langste eind trok. Heel jammer Sigrid!

Wij nemen onze publieksverkiezing serieus en daarom vindt er bij sluiting altijd controle van de stemmen plaats, er kan immers iets misgegeaan zijn. Vandaar dat wij altijd eerst een 'voorlopige uitslag' communiceren, die we dan later definitief maken. Meestal zijn de verschillen groot genoeg om deze correcties geen gevolgen te laten hebben, maar deze keer hebben we helaas de aanvankelijke uitslag moeten herroepen.

WINNAAR!
Werk 6
875
stemmen

Precious Sight
Robin Pleun Maas

Precious Sight

Wanneer was de laatste keer dat je stil stond om zicht te bewonderen en waarderen? We nemen zicht voor lief, maar Robin Maas weet hoe waardevol zicht is. In de loop der jaren heeft ze moeten toezien hoe haar moeder niet alleen haar gehoor, maar ook haar vermogen om te zien verloor. Dit deed Maas de waarde van zicht doen inzien. ”Precious Sight” is ontworpen om de mogelijkheid om te kunnen zien te vieren. Kralen, spiegels, kleurrijke koorden en plastic geven brillen veel meer dan alleen functionaliteit. Wanneer de bril niet wordt gebruikt, kan hij gedragen worden als ketting, waar ze evengoed een lust voor het oog blijven.

Materiaal: Acrylaat, elastiek, messing, koper, hout
Werk 1
81
stemmen

Leave in the Lurch, 2016
Ralf Kokke

Leave in the Lurch, 2016

Ralf Kokke doet onderzoek naar de verhouding tussen het Nederlandse landschap en zijn leefomgeving. Dit land heeft jarenlang een gevecht moeten aangaan met het water en heeft deze weten te domineren door middel van het bouwen van dijken, het droogleggen van meren en het bouwen van kanalen. Geïnspireerd door het oeuvre van Caspar David Friedrich, waarin de mens ondergeschikt is aan de natuur wil hij het tegenovergestelde creëren door te laten zien hoe mensen de natuur wil controleren.

Formaat: 60 x 60
Materiaal: acryl verf op paneel
Werk 2
846
stemmen

Herfst 2016
Sigrid Nora van der Mersch

Herfst 2016

Zomer, herfst, winter en lente. Ieder seizoen brengt een andere belevingswereld met zich mee in de natuur. De boom staat in het werk van Sigrid van der Mersch centraal, in elke denkbare verschijningsvorm. In elke tekening is zij op zoek naar een andere sfeer, die de boom typeert. Dat de natuur dient als aanleiding voor haar werk, betekent niet dat het per definitie op de werkelijkheid lijkt. Haar fantasie speelt in rol in het werk. De bomen worden getekend met potlood en houtskool, waarbij het fijnmazige van de potloodlijn de werken kenmerkt. Door streepjes naast en over elkaar te zetten komt er gelaagdheid in de tekeningen.

Formaat: 50 x 65
Materiaal: potlood en houtskool op papier
Werk 3
21
stemmen

The Dependent Objects
Chan Chiao Chun

The Dependent Objects

Wij gebruiken onze verbeelding om objecten te creëren voor ons eigen gebruik en hebben dan de neiging om te denken dat deze objecten losse dingen zijn, bestaand en functionerend geheel onafhankelijk van onszelf. Een stoel is gebouwd voor ons om op te zitten en het blijft het zelfde, ongeacht of er iemand op zit of niet. Maar wat als deze relatie minder afstandelijk zou worden? Chan Chiao Chun werd op een ochtend wakker met dit idee nadat hij gedroomd had dat zijn lichaam één was geworden met de huishoudelijke voorwerpen om hem heen. Meubels en de gebruikers hebben elkaar nodig. Zonder menselijke ondersteuning vallen de meubels om. Samen zijn we in balans en blijven elkaar beïnvloeden.

Materiaal: metaal, foam, polyurethane
Werk 4
3
stemmen

Immemorable Landscapes
Mila Chrobadzhieva

Immemorable Landscapes

In de Bulgaarse samenleving is er een grote sociale en economische onrust sinds het radicaal de rug toegekeerd heeft tegen het Communisme. “Immemorable Landscapes” biedt een nieuwe kijk op een tijdperk waarvan de impact nog steeds voelbaar is. Met het onderzoeken van een architecturale periode, specifiek het gebruik van beton, neemt Mila Chorbadzhieva kenmerkende details van monumenten die zijn verwaarloosd voor decennia en maakt een afgietsel ervan met een mix van beton en hars, om terug te worden geïntroduceerd als architecturale elementen voor decoratie. Chorbadzhieva zegt over haar visuele herinneringen: “om te confronteren, accepteren en ons verleden te kennen, om de schaamte en negativiteit af te schudden; dit lijkt de enige manier om verder te gaan.

Materiaal: beton en polyester
Werk 5
9
stemmen

Play My Game
Océane Algaron

Play My Game

Ondanks dat we weinig kunnen doen om te voorkomen dat we ouder worden, als het aankomt op opgroeien, hebben we een keus. De moderne maatschappij eist van ons dat we extreem snel volwassen worden en verantwoordelijkheid gaan nemen voor ons leven vanaf een erg jonge leeftijd. Er is veel sociale druk om te presteren en om serieus te zijn. “Play My Game” is ontworpen om de jeugdige geest te omarmen. Deze set van modulaire tassen, bandjes en pompons kan worden gemixt en gematched in speelse combinaties. Dragers worden uitgenodigd om plezier te hebben in het uiten van een individuele stijl.

Materiaal: leer, houtSchrijf je in voor onze nieuwsbrief