Home » Pouloeuff Publieks Award » oktober 2017

Pouloeuff Publieks Award oktober 2017

Henk-Sjoerd Hinrichs heeft de verkiezing gewonnen met 148 stemmen van de 292 stemmers. De dinercheque is gewonnen door Mark Leenheer. Hij heeft commentaar gegeven op het werk van Kevin Timmerman: „Een prachtige, creatieve out of the box sieraad, gewaagde keuze voor om de nek!”
WINNAAR!
Werk 2
84
stemmen

Inspector Gadget
Henk-Sjoerd Hinrichs

Inspector Gadget

Digitale reproductie is onze primaire bron geworden wat beeld consumptie betreft. Het verschil tussen schilderen en een JPEG is onzichtbaar geworden.
De Stijl is zo’n voorbeeld die zich heeft verspreid als een beeldvirus over het internet wereldwijd. Google geeft ons 5 miljoen hits in 2.6 seconden.
Mondriaan heeft 100 jaar geleden een grote bom laten ontploffen en de resonantie is voelbaar op de dag van vandaag.
Mijn doel is om een hedendaagse Mondriaan te creëren en te voorspellen wat hij vandaag de dag zou hebben gemaakt. Mijn werk doet onderzoek naar nieuwe technologieën die de hedendaagse schilderprocessen beïnvloeden, terwijl ik ook reflecteer op het idee dat reproductie, consumptie en proliferatie van beelden en media onze cultuur vormen.

Materiaal: hout, polyesterhars, doek op hout
Werk 1
59
stemmen

Untitled, serie 'Het tussenmoment'
Roselien Hassing

Untitled, serie 'Het tussenmoment'

Dit fotowerk is een visueel gevolg van een onderzoek naar tijd. Tijd en de ervaring van tijd zijn twee hele verschillende dingen.
Het werk is ontstaan op vaste momenten op de dag, voor een half jaar lang. Het ging hierbij om het moment van opname, en niet de plek waar Roselien Hassing zich bevond. Dat moment van opname was een half jaar lang op dezelfde tijd op de dag. In de trein van Enschede naar Amsterdam en weer terug. Dit geeft (vanzelfsprekend) bij elke opname een ander resultaat.

Formaat: 50 x 50
Materiaal: analoge c-print fotografie, aluminium
Werk 3
184
stemmen

Mieren spang
Kevin Timmerman

Mieren spang

De natuur zit vol gevaar, deze mieren zijn op de vlucht voor de Cordyceps schimmel. Tussen hun kaken hun kostbaarst bezit, larven als parels. Maar een van deze larven is niet wat het lijkt. Het is een rupsje, vermomt als een mierenlarve, weggenomen van het gevaar.

Materiaal: zilver, goud, koper, parels
Werk 4
1
stem

Into the fold, without a suit
Thomas Rogier Westphal

Into the fold, without a suit

In het werk ‘into the fold’ gaat Thomas Westphal in op hoe het vouwen iets kan verbergen en iets nieuws kan laten zien binnen een kader. De serie is ontstaan uit een interesse in de theorie ‘fabrics of meaning’, een theorie die ervan uitgaat dat de wereld van de mens een sociaal web is. In de communicatie van de mens bevinden zich vormen, kaders en overeenkomsten, afhankelijk van externe factoren als cultuur, maatschappij en opvoeding. Dit is vergelijkbaar met hoe stoffen zich bewegen. Het vouwt dubbel, vervormt, bekleed, verbergt iets of maakt juist iets zichtbaar.

Materiaal: aluminium met verfSchrijf je in voor onze nieuwsbrief