Home » Pouloeuff Publieks Award » december 2017

Pouloeuff Publieksaward, december 2017

In de expositie “Licht” kan iedereen in de maand oktober stemmen op de werken van Vivian Ammerlaan, Adin Basoe, Mara Buur, Emma Bijkerk, Paul Höhner, Jaleesa Mallée, Martina Turini. Zij maken kans op een stimuleringsprijs van 500 euro. Jij maakt kans op een royale diner-cheque als je meestemt en een leuk commentaar achterlaat.
Werk 1
tussenstand71
stemmen

Waanplekken 3
Vivian Ammerlaan

Waanplekken 3
KIES DIT WERK >  

Geïnspireerd door sublieme landschappen maakt Vivian Ammerlaan werk onder de titel Waanplekken. Zij heeft het over het grootse, eeuwige landschap zoals de zee en gebergten. Een verlangen om deze natuur op te zoeken en vast te leggen. Maar foto’s zullen nooit kunnen verbeelden wat zij op dat moment voelde. Omdat naar haar mening de natuur niet met documentatie te vatten is, maakt zij gebruik van enscenering en manipulatie om beeld te geven aan haar gevoelens. Waanplekken 3 bestaat uit een compositie van twee foto’s, gemaakt in tabletop-setting. Het werk gaat over de hitte van de zon boven de extreme kou van de zee en hoe we beide uitersten ons niet kunnen voorstellen.

Formaat: 90 x 60
Materiaal: fotografie, licht
Werk 2
tussenstand36
stemmen

Anonimiteit versus Eenzaamheid
Adin Basoe

Anonimiteit versus Eenzaamheid
KIES DIT WERK >  

Deze lichtinstallatie is een reflectie op onze relaties en verwachtingen van technologie. En in dit specifieke geval; het digitale beeldscherm.
Digitale netwerken zouden ervoor moeten zorgen dat wij nu meer met ons medemens in verbinding staan dan ooit te voren, maar eenzaamheid is anno 2017 nog altijd een veel besproken onderwerp. Nu elektronische beeldschermen en projecties steeds meer naar de openbare ruimtes op 
straat verplaatsten, vervangen deze ook de publieke functies en programmering van het
 publieke domein. Adin Basoe gaat op zoek naar de wisselwerking tussen het digitale en het fysieke. Het weten dat er iemand aan de andere kant van het scherm zit kan al voldoende zijn om bewust te worden van een andere sociale omgeving als waarin jezelf zit. Deze bewustwording kan op zichzelf een sfeer creëren van verbondenheid of aanleiding zijn voor het zetten van een eerste stap naar communicatie met de buitenwereld.

Lichtinstallatie
Formaat: 2.76 x 1.62
Materiaal: hout, led, software, hardware
Werk 3
tussenstand180
stemmen

Don’t Hurt Yourself
Mara Buur

Don’t Hurt Yourself
KIES DIT WERK >  

De videomapping installatie ‘Don’t Hurt Yourself’ is gemaakt van textiel en gaat over de verstoorde balans in het klimaat. 
Het politiek geladen werk heeft als uitgangspunt de gaia-hypothese. Dit is een wetenschappelijke hypothese die stelt dat alle levende materie op aarde één groot bio systeem vormen. Alles is met elkaar verbonden. Zowel mens als natuur en wanneer de mens de natuur zodanig beïnvloedt, heeft dit grote gevolgen voor niet alleen de mens, maar voor de hele aarde. Door de beeldende overeenkomsten tussen mens en natuur te belichten, hoopt Buur dat mensen zich de verbondenheid met de natuur realiseren. Wij zijn op een cruciaal punt waarbij wij ons levenswijze moeten omgooien om catastrofale gevolgen van de opwarming van de aarde te voorkomen. Het bio systeem waar wij deel van uitmaken is uit balans geraakt. Het is aan ons om de balans weer te herstellen.

Lichtinstallatie
Materiaal: textiel, animatie
Werk 4
tussenstand90
stemmen

Plastic bottle
Emma Bijkerk

Plastic bottle
KIES DIT WERK >  

Een plastic fles is niet gemaakt voor zijn schoonheid. Er is wel over na gedacht over hoe hij er uit ziet. Maar hij is vooral bedoelt om praktisch te zijn. Als je dit object van dichtbij gaat bekijken dan zie je beweging, licht en donker. Je ziet de wereld die zich afspeelt achter het plastic. Maar dan verdraait naar de vorm van dit voorwerp. Waardoor je je in een soort parallelle wereld van plastic bevindt.  

Formaat: 100 x 90
Materiaal: acrylverf op linnen
Werk 5
tussenstand3
stemmen

Bloemkool lamp
Paul Hohner

Bloemkool lamp
KIES DIT WERK >  

Wist je dat er een verborgen wereld bestaat binnen in een bloemkool die net zo fascinerend is als de bloemkool zelf? Een verborgen schoonheid van lege ruimtes. Paul Höhner ontdekt in zijn werk manieren om de lege ruimte binnenin een broccoli, bloemkool of andere dergelijke groente te gebruiken. Deze wereld was tot nu toe nog niet eerder ontdekt. De structuur van deze wereld is fragmentarisch gevormd. Deze kunnen groter en kleiner gecreëerd worden zonder dat ze detail verliezen. Met deze lamp wordt de verscholen wereld in het licht gezet.

Formaat: 35 x 20
Materiaal: porselein, Amerikaans notenhout
Werk 6
tussenstand7
stemmen

Being read
Jaleesa Mallee

Being read
KIES DIT WERK >  

Gedurende ons alledaagse spreken vindt een performative handeling plaats waarin stemgeluid zich voortbeweegt tussen spreker en ontvanger en zich transformeert tot informatie. Jaleesa Mallée onderzoekt doormiddel van haar visuele werk wat er gebeurt ná het verzenden en vóór het ontvangen van gesproken informatie.
Bij het werk ‘Being read’ heeft zij zich gericht op overdracht-, communicatie- en informatiesystemen. Waarbij het analyseren en toepassen van elementen van de dialogische constructie heeft geleidt tot een verwikkeling met informatietechnologieën. Tijdens de performance functioneert zij als performer als een soort antenne. Delen van conversaties die om het werk heen aanwezig zijn worden door haar als subject gehoord en live getypt. Om daarna de getypte fragmenten te versturen naar de lichtkrant.

Lichtinstallatie/performance
Materiaal: led, hardware, software, aluminium, kabel, draad
Werk 7
tussenstand30
stemmen

Electroencephalography Ring
Martina Turini

Electroencephalography Ring
KIES DIT WERK >  

Het werk is een verzameling van gedachten en dromen van een onbekend aantal anonieme mensen. Tijdens een slaap test draagt de patiënt een set van electroden, gemaakt van kostbaar materiaal. Goud in de electroden, zilver in de draden. Deze zenden de hersengolven en vertalen deze elektrische impulsen in leesbaar materiaal. Deze draden zijn niet kostbaar om het materiaal waar ze van gemaakt zijn, maar omdat ze de herinnering aan een droom, een nachtmerrie of een gedachte dragen. Zij dragen de immateriële verbinding met een lichaam.
De sieraden zijn als een reliek voor die dromen.

Materiaal: messing, nieuwzilver, EEG draad

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand december 2017 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Mevr.     Dhr.
Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  


BELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken. Dit doen we om een zo eerlijk en zorgvuldig mogelijke verkiezing te verkrijgen.

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
IMPORTANT:
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

PLEASE NOTE:
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

powered by  Keep an Eye   2017