Home » Pouloeuff Publieks Award » april 2018

Pouloeuff Publieksaward, april 2018

In de expositie “Lijnenspel” kan iedereen in de maand april stemmen op de werken van de kunstenaars Ilse van Stokkum, Joel Blanco, Patrick Dreuning, Nienke Hoed en Anne-Will Lufting. Stem ook mee en bepaal wie de stimuleringsprijs van 500 euro wint en maak zelf kans op een vette dinercheque!
Werk 1
tussenstand163
stemmen

Dreaming with eyes open
Ilse van Stokkum

Dreaming with eyes open
KIES DIT WERK >  

De miniatuurobjecten van Ilse van Stokkum bestaan uit driedimensionale stapelingen die samen een speels landschap vormen. Het werk geeft de mogelijkheid om te ontsnappen uit de werkelijkheid en de vrijheid om weg te dromen in een speeltuin vol kleuren, vormen en verhoudingen. De bestaande materialen waarmee van Stokkum werkt komen uit het dagelijkse leven. Hiermee worden nieuwe samenstellingen gecreëerd, waarvan sommigen zelfs bewegen! Het werk is voor iedereen begrijpelijk en spreekt tot de verbeelding. Het vermaakt en zorgt voor een glimlach.

Materiaal: Hout, kunststof, metaal, textiel, draad, uurwerk
Werk 2
tussenstand157
stemmen

Super lekker Super mooi.
Joel Blanco

Super lekker Super mooi.
KIES DIT WERK >  

Hoe definieer jij jezelf? De meeste mensen doen dit door middel van externe factoren, zoals een carrière of een kledingstijl. Het ware middelpunt, de persoon zelf, is moeilijker te grijpen. Ook zijn wij vaak meer bezig met het verleden of de toekomst, maar zelden leven we echt in het heden. Joel Blanco gebruikt de enorme donuts, met het lege gat als essentiële eigenschap, als zijn metafoor voor deze observaties. Zo krijgen deze zware, filosofische ideeën een smaakvol karakter, dat ook laat zien dat we het leven niet te serieus hoeven nemen. De objecten zijn een lust voor het oog én voor het lichaam, want: Yes, it’s a donut. You can sit on it!

Materiaal: Kunstleer
Werk 3
tussenstand66
stemmen

Man in snow
Patrick Dreuning

Man in snow
KIES DIT WERK >  

Patrick Dreuning is een echte straat fotograaf en altijd op zoek naar op zichzelf staande beelden. Hij gaat vaak naar plekken waar soms honderden mensen per dag passeren. Maar door routine en gewenning zien mensen vaak de schoonheid niet meer van kleine details. Dreuning probeert mensen er bewust van te maken dat schoonheid overal te vinden is. Zelfs op plekken waar je het in eerste instantie niet zou verwachten. Een vieze, donkere steeg kan met de juiste lichtomstandigheden een inspirerend beeld worden. Dreuning werkt veel met sterke lijnen en contrasten, die vaak het beste naar voren komen in zwart wit.

Materiaal: Foto/polyester print
Werk 4
tussenstand69
stemmen

Screen
Nienke Hoed

Screen
KIES DIT WERK >  

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin we overspoeld worden door
eindeloze stromen van beeld en media. We consumeren iedere dag met
ongelofelijke snelheid oneindig veel informatie. Nienke Hoed verstilt en abstraheert beelden uit dit online universum, voornamelijk van vlogs. Vervolgens speelt zij met vorm en rest vorm, abstractie en figuratie, materiaal en kleur. Het maken van haar collages is een langdurig proces van sorteren, schuiven en verzamelen van onderdelen.

Materiaal: Collage van papier en hout
Werk 5
tussenstand121
stemmen

Cadmium yellow + Aqua
Anne-Will Lufting

Cadmium yellow + Aqua
KIES DIT WERK >  

Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst doet Anne-Will Lufting binnen haar beeldend werk onderzoek naar vorm, kleur, lijn, formaat en materiaal. Het materiaal wordt vervormd, geplooid en beschilderd waardoor perfectie en imperfectie vechten om schoonheid. Leer of bisonyl buigt op eigen wijze onder bepaalde hoeken goed of juist niet, waardoor eigenzinnige plooien ontstaan. Wanneer het materiaal om het object is aangebracht, wordt het met verf beschilderd in twee contrasterende kleuren. In combinatie met het glimmende oppervlak ontstaat een spel van aantrekken en afstoten.

Materiaal: Leer of beschilderd bisonyl

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand april 2018 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Mevr.     Dhr.
Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  


BELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken. Dit doen we om een zo eerlijk en zorgvuldig mogelijke verkiezing te verkrijgen.

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
IMPORTANT:
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

PLEASE NOTE:
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

powered by  Keep an Eye   2017