Home » Pouloeuff Publieks Award » april 2018

Pouloeuff Publieks Award april 2018

In de publieksverkiezing voor het mooiste werk uit de expositie “Lijnenspel” heeft Ilse van Stokkum de meeste stemmen behaald. Het was nog even spannend tussen Ilse en Joel, maar uiteindelijk haalde Ilse net meer stemmen binnen.

Uit de 442 commentaren is de winnaar geworden Ramon Mathijsen. Hij had een commentaar achter gelaten op het werk van Anne-Will:

"Vroeger als kind keek ik al naar hoopjes wasgoed en haalde ik er vormen/objecten uit. Dit werk doet mij hier sterk aan denken. Door het materiaalgebruik en de  kleur(en) versterken vormen en werkt het licht erg mooi op het object en geeft het diepte.


WINNAAR!
Werk 1
231
stemmen

Dreaming with eyes open
Ilse van Stokkum

Dreaming with eyes open

De miniatuurobjecten van Ilse van Stokkum bestaan uit driedimensionale stapelingen die samen een speels landschap vormen. Het werk geeft de mogelijkheid om te ontsnappen uit de werkelijkheid en de vrijheid om weg te dromen in een speeltuin vol kleuren, vormen en verhoudingen. De bestaande materialen waarmee van Stokkum werkt komen uit het dagelijkse leven. Hiermee worden nieuwe samenstellingen gecreëerd, waarvan sommigen zelfs bewegen! Het werk is voor iedereen begrijpelijk en spreekt tot de verbeelding. Het vermaakt en zorgt voor een glimlach.

Materiaal: Hout, kunststof, metaal, textiel, draad, uurwerk
Werk 2
202
stemmen

Super lekker Super mooi.
Joel Blanco

Super lekker Super mooi.

Hoe definieer jij jezelf? De meeste mensen doen dit door middel van externe factoren, zoals een carrière of een kledingstijl. Het ware middelpunt, de persoon zelf, is moeilijker te grijpen. Ook zijn wij vaak meer bezig met het verleden of de toekomst, maar zelden leven we echt in het heden. Joel Blanco gebruikt de enorme donuts, met het lege gat als essentiële eigenschap, als zijn metafoor voor deze observaties. Zo krijgen deze zware, filosofische ideeën een smaakvol karakter, dat ook laat zien dat we het leven niet te serieus hoeven nemen. De objecten zijn een lust voor het oog én voor het lichaam, want: Yes, it’s a donut. You can sit on it!

Materiaal: Kunstleer
Werk 3
66
stemmen

Man in snow
Patrick Dreuning

Man in snow

Patrick Dreuning is een echte straat fotograaf en altijd op zoek naar op zichzelf staande beelden. Hij gaat vaak naar plekken waar soms honderden mensen per dag passeren. Maar door routine en gewenning zien mensen vaak de schoonheid niet meer van kleine details. Dreuning probeert mensen er bewust van te maken dat schoonheid overal te vinden is. Zelfs op plekken waar je het in eerste instantie niet zou verwachten. Een vieze, donkere steeg kan met de juiste lichtomstandigheden een inspirerend beeld worden. Dreuning werkt veel met sterke lijnen en contrasten, die vaak het beste naar voren komen in zwart wit.

Materiaal: Foto/polyester print
Werk 4
70
stemmen

Screen
Nienke Hoed

Screen

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin we overspoeld worden door
eindeloze stromen van beeld en media. We consumeren iedere dag met
ongelofelijke snelheid oneindig veel informatie. Nienke Hoed verstilt en abstraheert beelden uit dit online universum, voornamelijk van vlogs. Vervolgens speelt zij met vorm en rest vorm, abstractie en figuratie, materiaal en kleur. Het maken van haar collages is een langdurig proces van sorteren, schuiven en verzamelen van onderdelen.

Materiaal: Collage van papier en hout
Werk 5
125
stemmen

Cadmium yellow + Aqua
Anne-Will Lufting

Cadmium yellow + Aqua

Geïnspireerd door de fundamentele schilderkunst doet Anne-Will Lufting binnen haar beeldend werk onderzoek naar vorm, kleur, lijn, formaat en materiaal. Het materiaal wordt vervormd, geplooid en beschilderd waardoor perfectie en imperfectie vechten om schoonheid. Leer of bisonyl buigt op eigen wijze onder bepaalde hoeken goed of juist niet, waardoor eigenzinnige plooien ontstaan. Wanneer het materiaal om het object is aangebracht, wordt het met verf beschilderd in twee contrasterende kleuren. In combinatie met het glimmende oppervlak ontstaat een spel van aantrekken en afstoten.

Materiaal: Leer of beschilderd bisonylSchrijf je in voor onze nieuwsbrief