Home » Pouloeuff Publieks Award » juni 2018

Pouloeuff Publieks Award juni 2018

Drowning in objects van Jelijn Verhoeven heeft de meeste stemmen ontvangen (251) tijdens de publieksverkiezing van juni. Gefeliciteerd Jelijn!
Uit de 303 commentaren die we binnenkregen hebben wij dat van Gemma van der Heyden gekozen voor beloning met een dinercheque van 100 euro. Zij heeft het volgende commentaar gegeven op het werk van Lukas:
 
“Reizen in de tijd op het platte vlak laat je stil zitten.”
WINNAAR!
Werk 2
251
stemmen

Drowning in objects
Jelijn Verhoeven

Drowning in objects

Het werk van Jelijn Verhoeven draait om de synthetische materialen en objecten die mensen na gebruik weggooien. Het idee is ontstaan vanuit een fascinatie met de esthetische kant van deze objecten: de kleuren die plastic materialen met zich meedragen en de vorm die een fles heeft. Dit laat zien dat je niet altijd dure materialen hoeft te gebruiken om iets esthetisch te maken. De objecten zijn gedeconstrueerd en getransformeerd naar nieuwe sculpturen, waarin nog duidelijk herkenbare alledaagse vormen te herkennen zijn.

Materiaal: divers synthetisch materiaal
Werk 1
173
stemmen

Interstice
Yara de Kok

Interstice

Yara de Kok gaat in haar collage- en schilderwerk op zoek naar een spanning tussen realistische en surrealistische ruimtes door middel van architectonische vormen. Ze werkt vanuit persoonlijke fascinaties en herinneringen. Door verschillende media en technieken maakt zij nieuwe composities waarin zij een samenkomst van verschillende lagen en perspectieven tot stand brengt. Er ontstaan vervreemde ruimtes die met de fantasie van de kijker aangevuld worden om te begrijpen wat je ziet. Onverwachte combinaties vormen zo een eenheid.

Materiaal: foto, hout, karton, verf
Werk 3
84
stemmen

Zandvoort
Lukas de Kort

Zandvoort

Lukas de Kort bevraagt in zijn fotografie werk wat een plek is. Is het een bepaalde ruimte of een punt in de ruimte? Of is het niet meer een persoonlijke associatie? En is een waas van een plek niet een eerlijker beeld dan een concreet en een enkel vastgelegd moment? Door verscheidene foto’s letterlijk over elkaar heen te leggen  ontstaat er een abstract beeld. Door met alle aandacht te kijken zie je vaag de momenten die samen de foto tot een geheel maakt: een nieuw beeld.

Materiaal: fotoprint op papier, aluminium
Werk 4
34
stemmen

The Growth
Vaida Valanciunaite

The Growth

Vaida Valanciunaite ziet zichzelf als een schilder met materialen, voornamelijk textiel en was. In het werk ontstaat een samensmelting van materialen door de wijze waarop zij was en stof bij elkaar brengt. De veranderingen en mogelijkheden van was spreken haar aan. Of was nu verandert naar vloeibaar, een pasta of juist massief wordt, het blijft was. En waarom je beperken tot een traditioneel kader met een zo flexibel materiaal als was? Door gebruik te maken van andere materialen als ondergrond wordt de samenwerking tussen materiaal en ruimte zichtbaar.

Materiaal: jutte, paraffine, bijenwas, pigmentSchrijf je in voor onze nieuwsbrief