Home » Pouloeuff Publieks Award » augustus 2018

Pouloeuff Publieksaward, augustus 2018

In de expositie 'Geheimen van de natuur' kan iedereen in de maand augustus stemmen op de werken van de kunstenaars Sam Hersbach, Menno Hiele, Koen Jacobs en Annelotte Lammertse. De winnaar of winnares ontvangt een mooi geldbedrag en jij als stemmer maakt kans op een riante diner-cheque. Stem dus ook!
Werk 1
tussenstand28
stemmen

Bloed libellen en ogen handpakking
Sam Hersbach

Bloed libellen en ogen handpakking
KIES DIT WERK >  

Een belangrijk element van de schilderijen van Sam Hersbach is, dat het een uitsnede is van een grote wereld. Een snapshot van een afbeelding die doorgaat voorbij de randen van het beeld. In dit werk is een arm die het beeld inkomt. Deze houdt meerdere ogen vast. Enkele hiervan vallen uit de hand en een wezentje, dat aan de arm hangt, probeert deze te vangen met zijn tong. De ogen geven meer of ander zicht aan het hangende wezentje. Tegelijkertijd is het hangende wezentje geraakt door een speer of pijl en vloeit er bloed uit de wond. Een bloed libellen consumeert dit om rode parels uit haar voelsprieten te laten groeien. Vele kleinere wezentjes proberen die rode parels te bemachtigen. Tegelijkertijd vinden er andere gebeurtenissen met beesten en bloemen plaats. Er is een één tot één relatie tussen de kijker en het schilderij mogelijk. De kijker kan meerdere gedachten en verhalen toevoegen aan het werk.

Materiaal: acrylverf op katoen
Werk 2
tussenstand1
stemmen

Original function #1 – Step ladder
Menno Hiele

Original function #1 – Step ladder
KIES DIT WERK >  

Door een samenwerking tussen natuur en techniek ontstaat er een nieuw organisme. Het werk Original function #1 groeit en bloeit en zal gedurende de expositie steeds meer bedekt worden door de levende planten. Door de natuur terug te brengen in de houten objecten, transformeren zij tot iets nieuws. Een handgemaakte ladder en een boomstam krijgen eigenschappen terug die ze hadden toen ze nog bomen waren. De sapstroom wordt nagebootst door water met voedingstoffen rond te pompen door de uitgeholde ladder en de boomstam te gebruiken als waterreservoir. Hierdoor is het mogelijk om leven terug te brengen in dood materiaal.

Materiaal: Vuren, douglas, taxus, pomp, planten, water, voeding
Werk 3
tussenstand88
stemmen

Sonho de Medusa
Koen Jacobs

Sonho de Medusa
KIES DIT WERK >  

Hoe mooi was die tijd toen alles nog nieuw leek en elke dag een ontdekkingsreis was door de wondere wereld? Kijk opnieuw naar de natuur met een onbevangen blik en laat het naïeve, speelse kind in jezelf naar boven komen met het werk van Koen Jacobs. Met verfijnde, beweeglijke sieraden en marionetten laat Jacobs de toeschouwer herinneringen aan de kindertijd herbeleven. Net zoals herinneringen vervagen, zijn de werken in een proces van transformatie en overwoekerd door groeistructuren als minuscule schelpjes en mineralen.

 

 

Materiaal: Zilver, giethars, Citrien, Avaiki- en zwarte parel
Werk 4
tussenstand87
stemmen

Appelboek I
Annelotte Lammertse

Appelboek I
KIES DIT WERK >  

Waan je in een omsloten tuin waarin de planten zingen en de mensen zich verliezen in het tuinieren en de natuurlijke omgeving. Annelotte Lammertse schreef een operatekst, waarop haar werk ‘tuinbladen’ is gebaseerd. Deze serie bestaat uit houtdrukken, zeefdrukken, etsen, lithografieën en weefsels. De operatekst en de bijbehorende beeldende werken komen voort uit haar fascinatie voor de relatie van de mens tot de natuur. Bij alle werken probeert ze een verbrand te leggen tussen de keuze van de techniek en het beeld. Zo verwijst de zeefdruk naar het veranderende en groeiende karakter van de tuin: door zelf oneindig veel stipjes te zetten wordt de ondergrond telkens opnieuw ‘gezaaid’.

Materiaal: Houtdrukken op Japans papier

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand augustus 2018 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Mevr.     Dhr.
Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  Over jouw privacyBELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken. Dit doen we om een zo eerlijk en zorgvuldig mogelijke verkiezing te verkrijgen.

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
IMPORTANT:
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

PLEASE NOTE:
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief