Home » Pouloeuff Publieks Award » oktober 2018

Pouloeuff Publieks Award oktober 2018

Ofschoon er gestemd is en ofschoon er verschillende resultaten zijn geboekt hebben de Spacemakers besloten dat voor hun gezamenlijke project alleen een gezamenlijke winnaar van de Publieksverkiezing kan zijn. Wij vinden dit zeer terecht en onderschrijven dat graag. De 500 euro wordt dus onder hen verdeeld. Gefeliciteerd allemaal!

De dinercheque van 100 euro is gegaan naar Chris Goossens. Hij had commentaar gegeven op het werk van Jaap:

'"Het werk van Jaap Kamsma stelt mij gerust. Het gevaar kun je temmen binnen je eigen omgeving. Uiteindelijk kun je de leeuwen zelfs aaien als je wilt.

Werk 1
77
stemmen

Vesting’s Echo
Krisztina Czika

Vesting’s Echo

“Paper waste is a problematic issue and recycling is one way to deal with it. Most recycling processes begin with resolving paper in water resulting in a sort of water and paper mixture called paper pulp. After some research and tests, I realised a dry paper pulp shapes is acoustic and with my fascination towards the acoustic cellar in Galerie Pouloeuff one decision led to the other. I collected paper waste in Naarden-Vesting to build a sound installation that can be activated by the visitors. Paper pulp as the main ingredient, a machine that builds a shape from it and the visitor who can activate as well observe the process.”

Materiaal: papierpulp uit Naarden-Vesting
Werk 2
15
stemmen

Twee leeuwinnen in Artis
Jaap Kamsma

Twee leeuwinnen in Artis

“Twee leeuwinnen in Artis Één van de leeuwinnen ligt onder het afdakje te slapen terwijl de andere bij het water naar vissen zit te kijken. In augustus is in artis de Leeuw Casper overleden. Dit gaf mij de aanleiding om hier mijn werk over te laten gaan. Het project Keep an Eye Spacemakers heeft mij de inspiratie gegeven om een eerste poging te doen een muurschildering te maken en te werken met tekst.”

Materiaal: papier, quache, tempera, houtskool
Werk 3
161
stemmen

Spacemaker
Joyce ter Weele

Spacemaker

“Ik ben buiten het kader van het papier getreden door op de ramen en het plafond verder te tekenen op flarden papier en met groene negatieven. De plek in de galerie waar ik het werk gemaakt heb, is in de verste hoek. Ik wil dat de kijker het gevoel krijgt dat de wanden en de ramen waarop mijn werk bevestigd is, zouden kunnen verdwijnen. De kijker kan midden op straat staan en zich voorstellen dat het werk zich bevindt op de gevel van het huis aan de overkant. Daarnaast kan de kijker dichterbij het werk komen en de fragmenten waaruit het werk is opgebouwd, in detail inspecteren.”

Materiaal: tekeningen, negatieven, gemengde materialen, collage op papier en raam
Afmeting: 3.50 x 3.00
Werk 4
18
stemmen

Floating on stones
Inge van Heerde

Floating on stones

“In mijn foto en videowerk ga ik opzoek naar het spanningsveld tussen het normale en het abnormale en het ongemak wat hierbij komt kijken. De foto’s tonen beelden waarop vaak 1 persoon te zien is. Het beeld is herkenbaar en vervreemdend en er heerst vaak een wat onheilspellende en oncomfortabele sfeer. In mijn nieuwe werk versterk ik dit, door op de foto door te werken met pen en stift. Ik speel met het vervormen en vervreemden van lichamen in bepaalde omgevingen. Het ongemak en de oncomfortabelheid maar ook de schoonheid ervan is duidelijk zichtbaar. De schoonheid van de oncomfortabelheid en van datgene wat anders is.“

Materiaal: foto, stift, pen
Formaat: 30 x 40
Werk 5
18
stemmen

Emergence
Ruben Jager

Emergence

“Emergence” betekent verrijzing. Het woord wordt geassocieerd met groei, met het ontstaan van iets nieuws en onbekends. In de wetenschap staat dit woord voor het proces waarin complexe dingen voortkomen uit simpele dingen. Dat iets méér waard wordt dan de som der delen. Hoe een mier nauwelijks denken kan, maar een mierenkolonie op schijnbaar intelligente wijze zijn ‘stad’ onderhoudt. Of hoe levenloze deeltjes samenkomen tot cellen, die een brein vormen, wat vervolgens zulke moeilijke vragen stelt. Mijn werk staat voor de tegenstellingen, vragen, en schoonheid hiervan, en ons eigen proces van “emergence” tot een onderzoekend wezen wat steeds méér wil weten en worden.”

Materiaal: gipsSchrijf je in voor onze nieuwsbrief