Home » Pouloeuff Publieks Award » oktober 2018

Pouloeuff Publieks Award oktober 2018

Tijdens expositie “Keep an Eye Spacemakers” kan iedereen in de maand oktober stemmen op de werken van de kunstenaars Krisztina Czika, Jaap Kamsma, Joyce ter Weele, Inge van Heerde en Ruben Jager. De winnaar ontvangt 500 euro en jij als meestemmer kunt een flinke dinercheque verdienen. Stem dus ook mee!
Werk 1
tussenstand75
stemmen

Vesting’s Echo
Krisztina Czika

Vesting’s Echo
KIES DIT WERK >  

“Paper waste is a problematic issue and recycling is one way to deal with it. Most recycling processes begin with resolving paper in water resulting in a sort of water and paper mixture called paper pulp. After some research and tests, I realised a dry paper pulp shapes is acoustic and with my fascination towards the acoustic cellar in Galerie Pouloeuff one decision led to the other. I collected paper waste in Naarden-Vesting to build a sound installation that can be activated by the visitors. Paper pulp as the main ingredient, a machine that builds a shape from it and the visitor who can activate as well observe the process.”

Materiaal: papierpulp uit Naarden-Vesting
Werk 2
tussenstand13
stemmen

Twee leeuwinnen in Artis
Jaap Kamsma

Twee leeuwinnen in Artis
KIES DIT WERK >  

“Twee leeuwinnen in Artis Één van de leeuwinnen ligt onder het afdakje te slapen terwijl de andere bij het water naar vissen zit te kijken. In augustus is in artis de Leeuw Casper overleden. Dit gaf mij de aanleiding om hier mijn werk over te laten gaan. Het project Keep an Eye Spacemakers heeft mij de inspiratie gegeven om een eerste poging te doen een muurschildering te maken en te werken met tekst.”

Materiaal: papier, quache, tempera, houtskool
Werk 3
tussenstand2
stemmen

Spacemaker
Joyce ter Weele

Spacemaker
KIES DIT WERK >  

“Ik ben buiten het kader van het papier getreden door op de ramen en het plafond verder te tekenen op flarden papier en met groene negatieven. De plek in de galerie waar ik het werk gemaakt heb, is in de verste hoek. Ik wil dat de kijker het gevoel krijgt dat de wanden en de ramen waarop mijn werk bevestigd is, zouden kunnen verdwijnen. De kijker kan midden op straat staan en zich voorstellen dat het werk zich bevindt op de gevel van het huis aan de overkant. Daarnaast kan de kijker dichterbij het werk komen en de fragmenten waaruit het werk is opgebouwd, in detail inspecteren.”

Materiaal: tekeningen, negatieven, gemengde materialen, collage op papier en raam
Afmeting: 3.50 x 3.00
Werk 4
tussenstand16
stemmen

Floating on stones
Inge van Heerde

Floating on stones
KIES DIT WERK >  

“In mijn foto en videowerk ga ik opzoek naar het spanningsveld tussen het normale en het abnormale en het ongemak wat hierbij komt kijken. De foto’s tonen beelden waarop vaak 1 persoon te zien is. Het beeld is herkenbaar en vervreemdend en er heerst vaak een wat onheilspellende en oncomfortabele sfeer. In mijn nieuwe werk versterk ik dit, door op de foto door te werken met pen en stift. Ik speel met het vervormen en vervreemden van lichamen in bepaalde omgevingen. Het ongemak en de oncomfortabelheid maar ook de schoonheid ervan is duidelijk zichtbaar. De schoonheid van de oncomfortabelheid en van datgene wat anders is.“

Materiaal: foto, stift, pen
Formaat: 30 x 40
Werk 5
tussenstand17
stemmen

Emergence
Ruben Jager

Emergence
KIES DIT WERK >  

“Emergence” betekent verrijzing. Het woord wordt geassocieerd met groei, met het ontstaan van iets nieuws en onbekends. In de wetenschap staat dit woord voor het proces waarin complexe dingen voortkomen uit simpele dingen. Dat iets méér waard wordt dan de som der delen. Hoe een mier nauwelijks denken kan, maar een mierenkolonie op schijnbaar intelligente wijze zijn ‘stad’ onderhoudt. Of hoe levenloze deeltjes samenkomen tot cellen, die een brein vormen, wat vervolgens zulke moeilijke vragen stelt. Mijn werk staat voor de tegenstellingen, vragen, en schoonheid hiervan, en ons eigen proces van “emergence” tot een onderzoekend wezen wat steeds méér wil weten en worden.”

Materiaal: gips

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand oktober 2018 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Mevr.     Dhr.
Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  Over jouw privacyBELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken.

GEEN BEVESTINGSMAIL ONTVANGEN?
Dat kan gebeuren, vooral met e-mailadressen in het buitenland. Kijk even je spamfolders na. Lukt het dan nog niet, geen zorg, je stem is wel binnengekomen en wij evalueren de niet bevestigde stemmen nog op validiteit

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
IMPORTANT
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

NO CONFIRMATION MAIL?
This can happen, especially with addresses outside the Netherlands. Please check your junk mail folders. Still not found? No need to worry. All votes that are not confirmed will be evaluated later and will be counted if valid.

PLEASE NOTE
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief