Home » Pouloeuff Publieks Award » maart 2019

Pouloeuff Publieks Award maart 2019

Tijdens de expositie 'Wat zie ik' is er weer gestemd op de werken van de deelnemende kunstenaars: Jessie Westgeest, Tim Wunderink, Willem van Hooff en Kira Fröse. Het werk van Willem heeft de meeste stemmen gekregen en aan hem is de Publieks Award van 500 euro!
WINNAAR!
Werk 3
262
stemmen

Elements of Construction
Willem van Hooff

Elements of Construction

Dit is een serie meubels gemaakt van gewapend beton. Alleen heb ik de twee materialen van gewapend beton binnenstebuiten gehaald. Het verstopte grid groeit uit het beton en wordt zo niet alleen gebruikt voor zijn kracht, maar juist ook voor zijn esthetische waarden. Met een sterk contrast in gewicht, vorm en kleur, ben ik gaan ontwerpen en heb zo een serie meubels bedacht die het meest gebruikte materiaal van onze architectuur op een hele nieuwe manier laat zien.

Materiaal: Gewapend beton
Werk 1
119
stemmen

Wave
Jessie Westgeest

Wave

De foto in dit werk is gemaakt tijdens een avondwandeling bij de Waal in Nijmegen. Door de ondergaande zon leek het natte zand wel van goud en samen met het donkerblauwe water leverde dit een heel spannend beeld op. Het beeld in dit werk hangt op zijn kop met daar overheen een vervormd stuk transparant acrylaat. Door de vorm van dit stuk acrylaat lijkt het alsof het water uit het beeld vloeit, het maakt de foto bewegelijk en driedimensionaal. Het werk verandert als men deze verhangt, reflecties en licht hebben namelijk een grote invloed op de ervaring van het werk.

Materiaal: foto met acrylaat
Afmeting: 50 x 40
Werk 2
119
stemmen

Zero to hundred
Tim Wunderink

Zero to hundred

“In mijn zoektocht naar nieuwe materialen vond ik jou en ik zag het al voor me. De oorspronkelijke functie die jij bezit laten we voor wat het is. Het wordt tijd dat je gezien wordt!”

 Ik controleer het materiaal, idee en vorm wat zich resulteert in werk waar ik de oorspronkelijke functie van het materiaal verander om de schoonheid hiervan bloot te leggen. Door de vorm te bepalen transformeer ik het tot een object wat zich refereert tot de schilderkunst.

Materiaal: Mixed material
Afmeting: 90 x 70
Werk 4
173
stemmen

Patatje zonder 1
Kira Fröse

Patatje zonder 1

Het werk wat Kira Fröse in Pouloeuff laat zien, refereert aan de geschiedenis van het pand.
De keramische patatjes, die in de vensterbank van de galerie te vinden zijn, refereren naar de cafetaria die hier jaren geleden in het gebouw zat.
 Fröse heeft een grote fascinatie voor objecten die zij wil aanraken, likken, of zelfs wil eten. Voor haar is het werk geslaagd wanneer mensen op het verkeerde been gezet worden door het gebruik van het materiaal en niet precies begrijpen waar ze naar kijken. Of - beter nog - geloven te weten waar ze naar kijken en verrast worden door de realiteit.

Materiaal: Keramiek en papier
Afmeting: 20 x 25 x 16Schrijf je in voor onze nieuwsbrief