Home » Pouloeuff Publieks Award » juli 2019

Pouloeuff Publieks Award juli 2019

In de expositie “Licht. Vervaging.” kan iedereen in de maand juli stemmen op de werken van de kunstenaars Naomi Modde, Jiske Dassen, Rachel van Vliet en Nando Dolleman. De winnaar ontvangt een stimuleringsprijs van 500 euro, maar jij kunt ook iets winnen, te weten een dinercheque van 100 euro. Stem dus ook!
Werk 1
tussenstand134
stemmen

Jack and Maureen, Higgins beach, Maine USA
Naomi Modde

Jack and Maureen, Higgins beach, Maine USA
KIES DIT WERK >  

Op een strakblauwe, zonnige dag aan de kust van Maine (Amerika), trof ik bij de wandeling van de parkeerplaats naar het strand een zeer dichte, lokale mist aan. Eenmaal bij de opgang van het zand gekomen, was ik onderdeel geworden van een bijzonder tafereel waarin de mist als een grote wolk de mensen omringde en voor een vervreemdend landschap zorgde. Gedesoriënteerd besloot ik met mijn camera het wolkenlandschap te betreden en de lokale strandgangers te portretteren, terwijl ze onverstoorbaar door gingen met hun stranddag.
 
Portret van Jack en Maureen, uit de analoge fotoserie ‘Zeevlam’, waarin een mistig landschap en het menselijk portret worden gecombineerd tot wonderlijke, autonome beelden achter plexiglas.

Materiaal: foto achter plexiglas
Afmeting: 60 x 40cm
Werk 2
tussenstand117
stemmen

Ode aan het Object
Jiske Dassen

Ode aan het Object
KIES DIT WERK >  

Ik heb altijd al een grote fascinatie gehad voor alledaagse gebruiksobjecten: een vork, naaimachine, stoel, noem het maar op. Objecten waar de meesten puur en alleen naar kijken als iets functioneels.

Doordat het gebruiksvoorwerpen zijn, wordt er vaak niet aandachtig naar de vormgeving gekeken.
Met mijn afstudeerwerk (Ode aan het object) wilde ik deze alledaagse gebruiksobjecten in een andere context plaatsen waardoor de functionaliteit verdwijnt en de aandacht gaat naar de esthetische schoonheid van deze objecten.

Mijn doel is om de schoonheid van alledaagse objecten te kunnen bewonderen en even stil te staan bij hetgeen wat we hebben.

Materiaal: Chromaluxe (alluminium)
Afmeting: 90 x 60cm
Werk 3
tussenstand111
stemmen

Local Optimum
Nando Dolleman

Local Optimum
KIES DIT WERK >  

Hoe vaak zijn we zelf of de dingen in ons leven nou écht in balans? Vanuit die fascinatie stuitte ik op het natuurkundig verschijnsel genaamd: Oppervlakte Spanning.
Wat vandaag de dag verstopt zit in complexe formules en software, verkreeg men 50 jaar geleden d.m.v. draadmodellen onder te dompelen in zeepwater. Een analoge werkwijze met high-tech resultaten. Het zeepvlies construeert direct de meest ideale en sterke vorm.
Dit principe is mijn ontwerp methodiek geworden. De zeepvliezen zijn vertaald naar textiel. Door deze onder hoge spanning te zetten verkreeg ik dezelfde resultaten als die van mijn draadmodellen in zeepwater. Een samenwerking met de natuur "ik ontwerp het frame, de natuur geeft de vorm"

Materiaal: staal, textiel
Afmeting: 70 x 70 x 70
Werk 4
tussenstand21
stemmen

Toen jij nog was
Rachel van Vliet

Toen jij nog was
KIES DIT WERK >  

Gister, nee daarvoor nog
Toen jij nog was
en ik ook

Dit werk is een weefwerk waarin tekst vervaagt. Van dichtbij zijn de woorden nauwelijks leesbaar, maar neem een stap terug en de tekst verschijnt. Een onaffe zin die vragen oproept over een tijd dat de ander nog was. Wat is er gebeurd? Een aanzet tot een verhaal of slechts een losse gedachte. De losse draden onderaan het werk versterken de onzekerheid van het moment. Rafelen de draden af of is het een mogelijkheid om door te weven?

Materiaal: acryldraad
Afmeting: 125 x 105cm

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand juli 2019 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Mevr.     Dhr.
Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  Over jouw privacyBELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken.

GEEN BEVESTINGSMAIL ONTVANGEN?
Dat kan gebeuren, vooral met e-mailadressen in het buitenland. Kijk even je spamfolders na. Lukt het dan nog niet, geen zorg, je stem is wel binnengekomen en wij evalueren de niet bevestigde stemmen nog op validiteit

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
IMPORTANT
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

NO CONFIRMATION MAIL?
This can happen, especially with addresses outside the Netherlands. Please check your junk mail folders. Still not found? No need to worry. All votes that are not confirmed will be evaluated later and will be counted if valid.

PLEASE NOTE
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief