Home » Pouloeuff Publieks Award » juli 2019

Pouloeuff Publieks Award juli 2019

De winnaar van de Publieksverkiezing van juli is - met 326 stemmen - Nando Dolleman met het werk 'Local Optimum'. Hij ontvangt de stimuleringsprijs van 500 euro. De winnaar van de dinercheque is Daan Odijk.

Daan heeft het volgende commentaar gegeven op het werk van Naomi:

'Geniet, is direct mijn eerst gevoel. Geniet van het moment, de zee, elkaar. Ik verlies mij zelf in een licht dat afdwaalt maar waar naar toe? Ik voel vreugde en angst samengebonden.'

WINNAAR!
Werk 3
326
stemmen

Local Optimum
Nando Dolleman

Local Optimum

Hoe vaak zijn we zelf of de dingen in ons leven nou écht in balans? Vanuit die fascinatie stuitte ik op het natuurkundig verschijnsel genaamd: Oppervlakte Spanning.
Wat vandaag de dag verstopt zit in complexe formules en software, verkreeg men 50 jaar geleden d.m.v. draadmodellen onder te dompelen in zeepwater. Een analoge werkwijze met high-tech resultaten. Het zeepvlies construeert direct de meest ideale en sterke vorm.
Dit principe is mijn ontwerp methodiek geworden. De zeepvliezen zijn vertaald naar textiel. Door deze onder hoge spanning te zetten verkreeg ik dezelfde resultaten als die van mijn draadmodellen in zeepwater. Een samenwerking met de natuur "ik ontwerp het frame, de natuur geeft de vorm"

Materiaal: staal, textiel
Afmeting: 70 x 70 x 70
Werk 1
278
stemmen

Jack and Maureen, Higgins beach, Maine USA
Naomi Modde

Jack and Maureen, Higgins beach, Maine USA

Op een strakblauwe, zonnige dag aan de kust van Maine (Amerika), trof ik bij de wandeling van de parkeerplaats naar het strand een zeer dichte, lokale mist aan. Eenmaal bij de opgang van het zand gekomen, was ik onderdeel geworden van een bijzonder tafereel waarin de mist als een grote wolk de mensen omringde en voor een vervreemdend landschap zorgde. Gedesoriënteerd besloot ik met mijn camera het wolkenlandschap te betreden en de lokale strandgangers te portretteren, terwijl ze onverstoorbaar door gingen met hun stranddag.
 
Portret van Jack en Maureen, uit de analoge fotoserie ‘Zeevlam’, waarin een mistig landschap en het menselijk portret worden gecombineerd tot wonderlijke, autonome beelden achter plexiglas.

Materiaal: foto achter plexiglas
Afmeting: 60 x 40cm
Werk 2
117
stemmen

Ode aan het Object
Jiske Dassen

Ode aan het Object

Ik heb altijd al een grote fascinatie gehad voor alledaagse gebruiksobjecten: een vork, naaimachine, stoel, noem het maar op. Objecten waar de meesten puur en alleen naar kijken als iets functioneels.

Doordat het gebruiksvoorwerpen zijn, wordt er vaak niet aandachtig naar de vormgeving gekeken.
Met mijn afstudeerwerk (Ode aan het object) wilde ik deze alledaagse gebruiksobjecten in een andere context plaatsen waardoor de functionaliteit verdwijnt en de aandacht gaat naar de esthetische schoonheid van deze objecten.

Mijn doel is om de schoonheid van alledaagse objecten te kunnen bewonderen en even stil te staan bij hetgeen wat we hebben.

Materiaal: Chromaluxe (alluminium)
Afmeting: 90 x 60cm
Werk 4
21
stemmen

Toen jij nog was
Rachel van Vliet

Toen jij nog was

Gister, nee daarvoor nog
Toen jij nog was
en ik ook

Dit werk is een weefwerk waarin tekst vervaagt. Van dichtbij zijn de woorden nauwelijks leesbaar, maar neem een stap terug en de tekst verschijnt. Een onaffe zin die vragen oproept over een tijd dat de ander nog was. Wat is er gebeurd? Een aanzet tot een verhaal of slechts een losse gedachte. De losse draden onderaan het werk versterken de onzekerheid van het moment. Rafelen de draden af of is het een mogelijkheid om door te weven?

Materiaal: acryldraad
Afmeting: 125 x 105cmSchrijf je in voor onze nieuwsbrief