Home » Pouloeuff Publieks Award » december 2019

Pouloeuff Publieks Award december 2019

In de expositie 'Licht' kun je nu stemmen op de werken van de kunstenaars Grytsje Suze Abma, Alexander van Bakel, Amber ter Haar & Tamira Boogaard, Moe Kim, Amber Neef en Jetske Visser & Michiel Martens. De Keep an Eye Foundation heeft voor de winnaar een stimuleringsprijs van 500 euro beschikbaar gesteld. Jij als stemmer maakt bovendien kans op een dinerchecque van 100 euro. Stem dus ook mee!

Stemmen kan tot 3 januari 2020.

Werk 1
tussenstand2
stemmen

Pareidolia I
Tamira Boogaard & Amber ter Haar

Pareidolia I
KIES DIT WERK >  

Geloof jij alles wat je ziet? Wat als het blijkt dat zowel illusie, hallucinatie en realiteit als hetzelfde worden waargenomen? Bij het psychische verschijnsel genaamd pareidolie creëren je hersenen een verkeerde waarneming waarbij je vormen en elementen herkent die er eigenlijk niet zijn. Met het bevragen van de begrippen 'echt' en 'onecht' spelen Amber ter Haar en Tamira Boogaard met de kijkers perceptie van de werkelijkheid en ontstaat er een ruimte waarin je eigen invulling kunt geven aan de realiteit van de beelden.

Materiaal: Epson print op aluminium
Afmeting: 80cm x 120cm
Werk 2
tussenstand23
stemmen

Reliëf
Amber Neef

Reliëf
KIES DIT WERK >  

Veel mensen vergeten om af en toe een moment voor zichzelf te nemen en even op adem te komen. Amber Neef poogt met haar kunst een natuurlijke kalmte over te brengen. Dit doet zij door een samenspel van traditionele en moderne technieken te creëren. In haar werk wil ze, door ambacht en technologie te combineren, de schoonheid van de natuur laten zien en zo mensen een moment van afleiding en rust bieden. Deze schoonheid is deels te vinden in de verschillende patronen en texturen van de natuur.
Het werk “Reliëf” leidt mensen af van de dagelijkse sleur. Het werk haalt een kinderlijke nieuwsgierigheid naar boven door alle hoekjes en kiertjes die ontdekt kunnen worden.

Materiaal: keramiek, animatie
Afmeting: 50 x 100cm
Werk 3
tussenstand36
stemmen

Paradise Found Planet 9 w5
Alexander van Bakel

Paradise Found Planet 9 w5
KIES DIT WERK >  

Alexander van Bakel creëert een eigen rationeel zonnestelsel. Opgebouwd uit kubusvormige standaardeenheden. De prints die hieruit voortkomen presenteert hij op lichtbakken die als een soort ramen/portalen fungeren naar deze ratio wereld. Van Bakels werken zijn een soort eindeloze systemen geïnspireerd op de gevangenissen van Piranesi, het zijn digitale gevangenissen waarin de menselijke schaal ontbreekt. Je weet als toeschouwer niet hoe groot jij zelf bent ten opzichte van deze systemen. Het werk gaat ook over controle en de inhumane aspecten van door mensen gecreëerde omgevingen of systemen. Het zou ook over futuristische stedenbouw kunnen gaan en het bouwen zonder zwaartekracht. Van Bakel laat het graag open voor interpretatie.

Materiaal: Print op acrylic gepresenteerd in een lichtbak
Afmeting: 120 x 85 x 19cm
Werk 4
tussenstand1
stemmen

Let’s Play
Grytsje Suze

 Let’s Play
KIES DIT WERK >  

Het werk van Grytsje Suze zijn producten om niet bij stil te zitten. Keramiek om mee te draaien en te spelen en tassen om mee te dansen en te bewegen. En alles in funky zwart-wit en neon kleuren. 
De titel, Let’s Play, slaat zowel op het maakproces als op het eindproduct. Tijdens het maken ging het Grytsje Suze vooral om het spelen met vormen, kleuren, materialen en beweging. Haar interdisciplinaire werk, waarin ze verschillende materialen, technieken en disciplines testte en gebruikte, zetten aan tot dansen en bewegen.

Materiaal: aardewerk, metaal, kunststof
Werk 5
tussenstand1
stemmen

2xL Black
Moe Kim

2xL Black
KIES DIT WERK >  

Weeftechnieken zijn voor Moe Kim een metafoor voor het leven waarbij de scheringdraden staan voor het leven en de inslagdraden voor de dingen die gebeuren. De lengte van haar textiel te zien is als de eindigheid van het leven. Samen met licht-elementen spreekt het textiel over de levensfase waarin zij zich nu bevindt. 2xL Project is een handgeweven muurtextiel dat een representatie is van Moe Kim’s interpretatie van haar levensfases en de symbolische betekenis van licht.

Materiaal: Inslag: combinatie van verschillende garens, kabel, el-draad, Arduino-bord + el-Escudos/basis – mohair
Schering: 50% PAN, 50% katoen
Afmeting: 250 x 140
Werk 6
tussenstand26
stemmen

Echo mirrors
Jetske Visser & Michiel Martens

Echo mirrors
KIES DIT WERK >  

Jetske Visser en Michiel Martens laten in hun serie spiegels niet alleen een kopie zien van onze omgeving, maar er ontstaat ook een nieuw beeld. Stroken spiegel echoën en laten een verstoord beeld zien van wat we verwachten te zien.
In hun werk zijn zij op zoek naar een moment waarop de kijker niet helemaal begrijpt wat hij ziet. Ze proberen een moment van verwarring en verwondering op te roepen.

Materiaal: aluminium

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand december 2019 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Mevr.     Dhr.
Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  Over jouw privacyBELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken.

GEEN BEVESTINGSMAIL ONTVANGEN?
Dat kan gebeuren, vooral met e-mailadressen in het buitenland. Kijk even je spamfolders na. Lukt het dan nog niet, geen zorg, je stem is wel binnengekomen en wij evalueren de niet bevestigde stemmen nog op validiteit

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
IMPORTANT
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

NO CONFIRMATION MAIL?
This can happen, especially with addresses outside the Netherlands. Please check your junk mail folders. Still not found? No need to worry. All votes that are not confirmed will be evaluated later and will be counted if valid.

PLEASE NOTE
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief