Galerie Pouloeuff 10 jaar Logo
Home » Pouloeuff Publieks Award » februari 2020

Pouloeuff Publieks Award februari 2020

Tijdens de expositie “Menselijjk” kan iedereen in de maand december stemmen op de werken van de kunstenaars Leonie Schneider, Anneke Fidder en Daniël Martinus. De winnaar van deze publieksverkiezing ontvangt 500,-. Daarnaast maak jij - als je meestemt - kans op een dinercheque van 100,-. Stem dus ook!
Werk 1
tussenstand123
stemmen

Ist der Ruf erst ruiniert, lebt sich’s gleich ganz ungeniert
Leonie Schneider

Ist der Ruf erst ruiniert, lebt sich’s gleich ganz ungeniert
KIES DIT WERK >  

Dit schilderij is een eerbetoon aan een Duits gezegde, vertaalt: “Als je goede reputatie is geruïneerd, leef je zonder schaamte.”
In 2019 werkte Schneider met gehandicapte kunstenaars in Luxemburg. Eén specifiek paar werd toevallig de hoofdrolspelers van dit schilderij. Op een dag vond zij ze schaamteloos romantisch zoenend aan. Eerst schaamde Schnieder zich. Daarna benijdde zij hun onbeperkte vrijheid.
In dit schilderij beeldt zij menselijk gedrag uit als een scène in een film. De personages die zij laat zien, zijn niet helemaal uit de realiteit gehaald maar zijn ook niet volledig fictief. Voor haar speelt het verleidelijke verhaal de hoofdrol.

Materiaal: ongebleekte katoen, textielverf, acrylverf, staal
Afmeting: 180 x 150 cm
Werk 2
tussenstand178
stemmen

Pile of faces
Anneke Fidder

Pile of faces
KIES DIT WERK >  

n het werk van Anneke Fidder wordt een tegenstelling tussen humor en triestheid onderzocht op tragikomische wijze. Het menselijk ongemak, zowel lichamelijk als geestelijk en sociaal geeft zij weer op speelse wijze. Met het gebruik van humor in haar werk probeert zij de zwaardere aspecten van het menselijk bestaan te verzachten. Zij denkt dat kunst de binnenwereld van de mens kan laten zien en door middel van humor en verwarring dingen draaglijk kan maken voor de toeschouwer.

Materiaal: keramiek
Afmeting: 55 x 55 x72
Werk 3
tussenstand223
stemmen

Meet Hermann
Daniël Martinus

Meet Hermann
KIES DIT WERK >  

Het project ‘Meet Hermann’ van gaat over intimiteit tussen mensen en humanoids. Dit zijn robots die op menselijke wezens lijken, zo bootsen ze onze beweging en spraak bijvoorbeeld zeer overtuigend na. Ze zullen steeds meer menselijke functies, bijvoorbeeld in de zorg, gaan vervangen. In deze fotoserie onderzoekt Martinus de ethiek en verwachtingen van alledaagse relaties tussen mensen en robots.

Materiaal: fotografie/print op dibond
Afmeting: 60 x 80

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand februari 2020 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Mevr.     Dhr.
Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  Over jouw privacyBELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken.

GEEN BEVESTINGSMAIL ONTVANGEN?
Dat kan gebeuren, vooral met e-mailadressen in het buitenland. Kijk even je spamfolders na. Lukt het dan nog niet, geen zorg, je stem is wel binnengekomen en wij evalueren de niet bevestigde stemmen nog op validiteit

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
IMPORTANT
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

NO CONFIRMATION MAIL?
This can happen, especially with addresses outside the Netherlands. Please check your junk mail folders. Still not found? No need to worry. All votes that are not confirmed will be evaluated later and will be counted if valid.

PLEASE NOTE
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief