Home » Pouloeuff Publieks Award » juli 2020

Pouloeuff Publieks Award juli 2020

Robin Speijer is de winnaar van de publieksverkiezing van expositie 'Zoom In'. Zij gaat ervandoor met een stimuleringsprijs van € 500,-. De dinercheque gaat naar de heer Andres de Rozario.

Andres de Rozario leverde de volgende bijdrage aan bij het werk van Esther Hoogendijk:
“Aging Art. Hier als pasgeborene. Een leven tegemoet. Oud worden is een kunst op zich!”.

WINNAAR!
Werk 3
545
stemmen

Plus Surplus
Robin Speijer

Plus Surplus

Door ver op verschillende soorten textiel in te zoomen en deze details vervolgens uit te vergroten in haar schilderijen onderzoekt Robin Speijer de grens tussen figuratie en abstractie. Door precieze afkadering neemt ze de oorspronkelijke context weg. Het beeld is daardoor herkenbaar, maar geeft gelijktijdig een nieuwe aanblik. Ze deelt hiermee de dualiteit van het materiaal: de intimiteit van de stoffen die ons omringen, en de verf die hier laag voor laag een representatie van vormt.

Materiaal: olieverf op linnen
Afmeting: 140 x 105 cm
Werk 1
479
stemmen

Zonder titel
Esther Hoogendijk

Zonder titel

Dit kunstwerk heeft elke dag een beetje water nodig… Wat begon als een strakke vlakke roze plaat verandert nu langzaam in een veld met allemaal kleine plantjes en groene sprieten… Hoe zal dit object er over een paar weken uit zien?
De objecten van Esther Hoogendijk veranderen langzaam van vorm, kleur en materie gedurende een periode onder invloed van luchtverplaatsing, verdamping, afbraak of het aanraken van het werk. Het werk toont het voorbijgaan van de tijd en de natuurlijke en menselijke invloeden.

Materiaal: gips, zaden, inkt, water, glazen bak, beugels
Afmeting: 40 x 60 x 1cm
Werk 2
23
stemmen

Crash
Maria Makridis

Crash

De vervreemde afbeelding te zien op de panelen heeft gek genoeg een foto als beginpunt. Deze bergachtige landschapsfoto heb ik vervolgens met software op de computer vervormd die de werkelijkheid nabootst.
Niet alleen gaat het werk over de samensmelting van natuur en technologie, het refereert ook naar filosoof Baudrillard's 'simulacrum'. Hij beweert dat onze omgeving op een gegeven moment alleen nog maar bestaat uit kopieën, die zo ver gaan dat die kopieën weer hun eigen vorm aannemen. Dit heb ik als uitgangspunt genomen voor het werk 'Crash'. De panelen lijken te bezwijken aan hun gebrek aan authenticiteit.

Materiaal: fotografie/C-prints op dibond geplakt
Afmeting: 100 x 140 x 75 cmSchrijf je in voor onze nieuwsbrief