Home » Pouloeuff Publieks Award » december 2020

Pouloeuff Publieks Award december 2020

Met 468 stemmen voor haar werk is Luiza Guidi is de winnaar van de spannende Publieks Awardverkiezing van december 2020. Het was steeds stuivertje wisselen met Emily Lara Kabos die tweede is geworden met 377 stemmen. Gefeliciteerd Luiza, jouw komt de stimuleringsprijs toe!
De winnaar van de dinercheque is Floor Hofman geworden. Zij gaf commentaar op het werk van Hedwich Hooghiemstra:

"Hedwhichs lampen geven verstilling en verzachting in een ingewikkelde tijd. De kleuren kalmeren. Haar lamp kan je beste vriend worden!
WINNAAR!
Werk 1
468
stemmen

Māyā Original
Luiza Guidi

Māyā Original

Māyā is een verzameling lichtsculpturen die op een verleidelijke manier licht werpen en een nieuwe dimensie geven aan een verder vlakke wand. Het aanzetten is een ervaring op zich, waarbij het licht een direct antwoord is op de bewegingen van de gebruiker.
Visueel werden de stukken geïnspireerd door de architecten Luis Barragán en Tadao Ando, die het zonlicht meesterlijk gebruikten als grafisch en fundamenteel element in hun werk en de natuurlijke beweging ervan begrepen. De Māyā-collectie is een herinterpretatie van hun gebruik van het zonlicht. Het laat het licht bewegen en ademen, en geeft het vorm zonder het te vernauwen tot één plek

Materiaal: Staal, LED
Afmeting: 70 x 40 x 2 cm
Werk 2
82
stemmen

LIUW
Hedwich Hooghiemstra

LIUW

Tijdens donkere dagen geeft deze rode uitvoering van LIUW elke ruimte een sprankje licht. Het lichtobject wordt gevormd door gelaagde composities van gekleurde glaspanelen. Uniek aan LIUW is de manier waarop licht en object met elkaar zijn verweven en het een vernieuwende vorm van lichtreflectie en perceptie gebruikt.
In de ruimte verrijkt LIUW de atmosfeer en de identiteit van zijn omgeving. Dit heeft invloed op de emotionele beleving van de gebruiker. Een plek waar je je kunt verwonderen is ook een plek waar je tot rust komt. Aan of uit, LIUW’s fysieke aanwezigheid verandert licht in vorm.

Materiaal: Glas, hout, gerecycled acryllaat en LED
Afmeting: 33 x 28 x 6,5 cm
Werk 3
377
stemmen

Lichtgedicht
Emily Lara Kabos

Lichtgedicht

Mijn video Lichtgedicht móet je beleven: zien én horen. In de video draag ik mijn Lichtgedicht voor, een ode aan grote kunstenaars, het leven en het licht. Ik heb de film opgenomen op een windmolen, 77 meter boven het Flevolandse landschap. Vrijheid en verbinding voel je heel erg op een windmolen. Je ziet dan al het licht, alle kleuren die je herinneren aan alle kunst die je hebt gezien.

Dag David Bowie daar zie ik je licht verderop stralen zoals in Heroes.

Dag land dat rustig aan mijn voeten ligt en kijkt omhoog naar de hemel.

Dag wolken jullie zwerven verder.

Materiaal: video met ingesproken gedicht
Lengte: 15 minuten
Werk 4
10
stemmen

Firewall
Pim Leenen

Firewall

Wat heeft de digitalisering met ons als mens gedaan? Het gedrag van mensen in het openbaar is zichtbaar veranderd. Als ik in de trein stap op weg naar mijn fotostudio zie ik iedereen naar zijn telefoon staren. Even rustig wakker worden is er niet meer bij, de meeste mensen nemen hun werkmail door of checken 'sociale' media. Ik weet hoe het is om een onzichtbare muur om me heen te bouwen en me volledig af te sluiten van wat er om mij heen gebeurt. De huidige ontwikkelingen rondom Corona lijken dit isolerende gedrag alleen maar te versterken.

Materiaal: Duratrans print achter trulife plexiglas, dimbare lichtbak
Afmeting: 93 x 103 cmSchrijf je in voor onze nieuwsbrief