Home » Pouloeuff Publieks Award » februari 2021

Pouloeuff Publieks Award februari 2021

Tijdens de lopende expositie 'Vrijheid van nu' kan iedereen stemmen op de werken van de kunstenaars Elma Čavčić, Maria Klaassen-Andrianova, Larissa Schepers en Lynn Schüller. Wie van hen de meeste publieksstemmen krijgt wint een stimuleringsprijs van 500 euro. Maar jij als stemmer maakt kans op een flinke dinercheque. Stem dus ook mee!
Werk 1
tussenstand90
stemmen

Ode to my mom
Elma Cavčić

Ode to my mom
KIES DIT WERK >  

Het werk “Ode to my mom” is een werk ter ere van mijn moeder maar ook ter ere van alle vrouwen die een oorlog hebben meegemaakt. In het werk zitten een aantal elementen die refereren naar wat wij als samenleving zien als vrouwelijk, met als tegenstelling het vrouwelijke figuur met wapens. De vrouwen in mijn omgeving die zijn zoals mijn moeder, zijn zulke sterke vrouwen. Zij zullen de handdoek nooit in de ring gooien.

Materiaal: Acryl en olieverf/pastels op hout
Afmeting: 160 x 115 cm
Werk 2
tussenstand25
stemmen

You are not machine
Maria Klaassen-Andrianova

You are not machine
KIES DIT WERK >  

In het werk “You are not machine” refereer ik aan onze semi-digitale bestaan, waarin het virtuele leven soms net zo belangrijk is als het echte. Ik vroeg me af wat het nu nog betekent om mens te zijn. Deze vraag stel ik aan het publiek vanuit het perspectief van een virtueel personage: juist iemand die buiten het kader van de digitale wereld niet bestaat. Hij citeert een stuk van Charlie Chaplin’s speech en herinnert aan de vrijheid en kracht waarover mensen beschikken, maar vaak als van zelfsprekend beschouwen en over het hoofd zien.

Bekijk deze video

Video, lengte: 01.18 min.
Werk 3
tussenstand82
stemmen

Headshot
Larissa Schepers

Headshot
KIES DIT WERK >  

Mijn broertje zit boven… hij richt, hij schiet en raakt! Lachend geschater is wat er vanuit de geïsoleerde kamer naar de buitenwereld klinkt. Hij schiet mensen dood voor de “fun”. Dit werk is een reactie op de wereld waar alles gezegd mag worden en “Go fun the world” een levensmotto is geworden. “Headshot” is een term die wordt gebruikt in de gaming community wanneer iemand in het hoofd geraakt wordt. Door COVID-19 leven we nu in hetzelfde geïsoleerde kamertje als dat van mijn broertje, alleen is de kamer opgeschaald naar wereldformaat en is onze mentale gezondheid een van onze grootste zorgen.

Materiaal: Acrylkralen, katoen, polyamide, metaal
Afmeting: 108 x 50 cm
Werk 4
tussenstand87
stemmen

When the Belfast child sings again
Lynn Schüller

When the Belfast child sings again
KIES DIT WERK >  

Hoewel de burgeroorlog tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen in Noord-Ierland al ruim 22 jaar voorbij is, is de verdeeldheid in bepaalde delen van Belfast nog goed te voelen. Nog steeds staan er muren, hekken en poorten in de stad die de gemeenschappen van elkaar scheiden. De jongere generatie ziet deze graag verdwijnen zodat zij samen met elkaar kunnen opgroeien, maar toch houdt de oudere generatie de situatie nog steeds in stand. De foto’s in deze serie zijn het resultaat van het gevoel dat ik aan (West) Belfast overhield. De afstandelijkheid, verdeeldheid en het kille straatbeeld van deze stad heb ik vastgelegd in portretten van de jeugd en van de stad zelf.

Materiaal: fotoprint
Afmeting: 40 x 50 cm

Bevestiging keuze Werk van de Maand

Je hebt hierboven jouw keuze voor het beste werk van de maand februari 2021 gemaakt? Stuur je keuze in door het volgende formuliertje in te vullen en in te zenden. Hierop zul je (ter controle) een e-mail ontvangen om je keuze te definitief te maken. Ten overvloede: je kunt natuurlijk maar 1x meedoen. EN: Please fill in this form to vote for your favorite work and send it. You wil recieve an e-mail in which to confirm your choice.

Extra veld dat leeg moet blijven om rare berichten tegen te gaan.
EN: Please tell us why you like this work so much.

(max 255 tekens)
Ja     Nee  Over jouw privacyBELANGRIJK
Vergeet niet om je keuze te bevestigen door in de e-mail die je zult ontvangen de bevestigingslink aan te klikken.

GEEN BEVESTINGSMAIL ONTVANGEN?
Dat kan gebeuren, vooral met e-mailadressen in het buitenland. Kijk even je spamfolders na. Lukt het dan nog niet, geen zorg, je stem is wel binnengekomen en wij evalueren de niet bevestigde stemmen nog op validiteit

ATTENTIE
Tijdens de stemming verschijnen de resultaten direct hier op deze pagina. Echter bij sluiting van de stemming wordt alles nagelopen en wordt er gecontroleerd op onregelmatigheden en pogingen tot oneerlijke manipulatie. Er volgt dan pas een definitieve uitslag.
IMPORTANT
please check your email inbox and follow the instructions to confirm your vote.

NO CONFIRMATION MAIL?
This can happen, especially with addresses outside the Netherlands. Please check your junk mail folders. Still not found? No need to worry. All votes that are not confirmed will be evaluated later and will be counted if valid.


PLEASE NOTE
After the voting period, all votes are gathered to check for irregularities and possible fraudulent votes will be removed. Only after this the results will be definite and the outcome will be final.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief