Home » Pouloeuff Publieks Award » februari 2021

Pouloeuff Publieks Award februari 2021

Elma Čavčić is met 259 stemmen winnares geworden van de publieksverkiezing februari 2021 met haar prachtige werk Ode to my mom. De winnaar van de dinercheque is Donna Ubags.

Donna had het volgende commentaar gegeven op het werk van Larissa Schepers:

“De combinatie tussen een thema dat midden in digitalisering valt (de versnelde wereld), gevormd door een discipline die zo’n ambacht is. Die zo’n vertraging vereist... dat vind ik mooi.”

WINNAAR!
Werk 1
259
stemmen

Ode to my mom
Elma Cavčić

Ode to my mom

Het werk “Ode to my mom” is een werk ter ere van mijn moeder maar ook ter ere van alle vrouwen die een oorlog hebben meegemaakt. In het werk zitten een aantal elementen die refereren naar wat wij als samenleving zien als vrouwelijk, met als tegenstelling het vrouwelijke figuur met wapens. De vrouwen in mijn omgeving die zijn zoals mijn moeder, zijn zulke sterke vrouwen. Zij zullen de handdoek nooit in de ring gooien.

Materiaal: Acryl en olieverf/pastels op hout
Afmeting: 160 x 115 cm
Werk 2
29
stemmen

You are not machine
Maria Klaassen-Andrianova

You are not machine

In het werk “You are not machine” refereer ik aan onze semi-digitale bestaan, waarin het virtuele leven soms net zo belangrijk is als het echte. Ik vroeg me af wat het nu nog betekent om mens te zijn. Deze vraag stel ik aan het publiek vanuit het perspectief van een virtueel personage: juist iemand die buiten het kader van de digitale wereld niet bestaat. Hij citeert een stuk van Charlie Chaplin’s speech en herinnert aan de vrijheid en kracht waarover mensen beschikken, maar vaak als van zelfsprekend beschouwen en over het hoofd zien.

Bekijk deze video

Video, lengte: 01.18 min.
Werk 3
89
stemmen

Headshot
Larissa Schepers

Headshot

Mijn broertje zit boven… hij richt, hij schiet en raakt! Lachend geschater is wat er vanuit de geïsoleerde kamer naar de buitenwereld klinkt. Hij schiet mensen dood voor de “fun”. Dit werk is een reactie op de wereld waar alles gezegd mag worden en “Go fun the world” een levensmotto is geworden. “Headshot” is een term die wordt gebruikt in de gaming community wanneer iemand in het hoofd geraakt wordt. Door COVID-19 leven we nu in hetzelfde geïsoleerde kamertje als dat van mijn broertje, alleen is de kamer opgeschaald naar wereldformaat en is onze mentale gezondheid een van onze grootste zorgen.

Materiaal: Acrylkralen, katoen, polyamide, metaal
Afmeting: 108 x 50 cm
Werk 4
184
stemmen

When the Belfast child sings again
Lynn Schüller

When the Belfast child sings again

Hoewel de burgeroorlog tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen in Noord-Ierland al ruim 22 jaar voorbij is, is de verdeeldheid in bepaalde delen van Belfast nog goed te voelen. Nog steeds staan er muren, hekken en poorten in de stad die de gemeenschappen van elkaar scheiden. De jongere generatie ziet deze graag verdwijnen zodat zij samen met elkaar kunnen opgroeien, maar toch houdt de oudere generatie de situatie nog steeds in stand. De foto’s in deze serie zijn het resultaat van het gevoel dat ik aan (West) Belfast overhield. De afstandelijkheid, verdeeldheid en het kille straatbeeld van deze stad heb ik vastgelegd in portretten van de jeugd en van de stad zelf.

Materiaal: fotoprint
Afmeting: 40 x 50 cmSchrijf je in voor onze nieuwsbrief