Home » Pouloeuff Publieks Award » juni 2021

Pouloeuff Publieks Award juni 2021

Tijdens de expositie 'Droomwereld' is er, zij het bescheiden, weer gestemd voor de publieksverkiezing. Shimon Kamada heeft net de meeste stemmen behaald, en dat maakt Krijn Koes een goede tweede!

De winnaar van de diner cheque van 100,- euro is Angelika Poels.
Zij heeft haar stem uitgebracht op het werk van Krijn met het volgende commentaar:

“Er is zo fantastisch gewerkt met de diepte en ruimte. Het gevoel van een droom in een geheimzinnige plek waarbij je niet precies weet waar je bent en wat je voelt. Maar je voelt wel de immense ruimte.”

WINNAAR!
Werk 1
10
stemmen

Repeated Dream
Shimon Kamada

Repeated Dream

Shimon Kamada combineert alledaagse onderwerpen met droomachtige elementen op een surrealistische manier. Om fantasie binnen de werkelijkheid in weer te geven in zijn schilderijen. "Repeated dream" vertelt een verhaal dat hij meemaakte. Hij werd wakker in het midden van een droom en ging aan zijn bureau zitten. Maar viel toen meteen weer in slaap en droomde verder. Toen hij weer wakker werd, zag hij zichzelf in de spiegel op een stoel leunen. Hij had echter geen idee of hij wakker was of nog sliep. Die dubbelzinnigheid is in zijn werk te zien, zodat ook het publiek verdwaalt in de vage grens tussen droom en werkelijkheid.

Materiaal: Acrylverf op canvas
Afmeting: 120 x 75 cm
Werk 2
8
stemmen

Bed of flowers I
Krijn Kroes

Bed of flowers I

In het werk van Krijn Kroes is van belang wat er gebeurt aan het oppervlak, alsook wat daaronder schuilgaat. In zijn schilderijen en sculpturen staat een onderzoek naar de werking van het licht centraal. Licht heeft een grote invloed op ons als mens, de verandering van dag naar nacht zijn bijzonder gevoelsbepalend. Dit vertaalt hij naar beelden die soms een abstracte vorm aannemen, waarbij de huid van de verf een belangrijke rol speelt. Anderzijds vinden onderwerpen uit de natuur en patronen een weg binnen zijn werk, zoals hier bij ‘Bed of flowers I’. 

Materiaal: Acyl en olieverf op canvas
Afmeting: 40 x 30 cmSchrijf je in voor onze nieuwsbrief