Home » Kunstenaars » Eline Boerma

Eline Boerma

Geboren: 1999
Zie ook expositie(s): > LICHT 2021  
Werkveld: Lichtwerk
Eline Boerma creëert met ruimte vullende beamerprojecties een ontdekkingsreis door zintuigelijke ervaringen van de werkelijkheid. Ze roept daarbij de vraag op hoe een ervaring een herinnering kan vormen. Maar ook hoe je vluchtigheid, beweging en tijdelijkheid weergeeft in een ruimte.

Manipulaties van licht

Boerma is gefascineerd door de gelaagdheid waarmee onze werkelijkheid is opgebouwd en hoe wij die ervaren. Zij probeert die ervaring vanuit de herinnering te reproduceren en te manipuleren met licht. Het bijzondere aan licht is voor haar het verschijnen en verdwijnen. Zo is het er wel, en zo is het er niet meer. Een belevenis als zonlicht dat reflecteert op het wateroppervlak.

Beweging, vluchtigheid en tijdelijkheid zijn belangrijke dimensies in haar werk. Wat is een mensenleven of duizenden jaren? Wat is de wind die het zand tegen je benen aan waait? Er zijn talloze zintuigelijke ervaringen die kort duren en ook snel weer vergeten worden. Boerma’s werk probeert daar vat op te krijgen.

Bio

Eline Boerma is op het moment in opleiding aan de HKU als beeldend kunstenaar. In 2022 zal zij afstuderen van de afdeling Fine Art.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief