Home » Artshop » Medaillon 1 | Door: Elma Cavčić

Medaillon 1

Medaillon 1 | Door: Elma Cavčić Medaillon 1 | Door: Elma Cavčić Medaillon 1 | Door: Elma Cavčić


Medaillon 1

Jaar: 2020
Materiaal/techniek: Keramiek en textiel
Afmeting: 20 x 7,5 x 1,5 cm
Oplage: In luxe verpakking
Prijs: € 150,- (exclusief verzendkosten)

We werken al vanaf de basisschool met het behalen van doelen en goals en leggen daar zoveel nadruk op dat alles in het teken staat van het behalen van deze doelen en het gewoon ‘niks doen’ totaal van de tafel wordt geveegd. Voor het behalen van de doelen staat vaak een beloning, in welke vorm dan ook. Dit was voor de kunstenaar de inspiratie voor het maken van nutteloze awards die als kritiek dienen voor de hedendaagse prestatiemaatschappij.

De medailles zijn een kritische noot naar militaire onderscheidingen. Veteranen zie je op 5 mei met een borst vol medailles lopen als onderscheiding voor hun diensten. Maar daarnaast hebben ze een levenslang trauma opgelopen tijdens hun dienstperiode. Dit voelt voor de kunstenaar als absurd. Die medailles zijn voor haar een lullige tegenprestatie voor alles wat zij hebben moeten doorstaan en staan niet in verhouding met elkaar.


Interesse in dit werk?

Als je Medaillon 1 van Elma Cavčić wilt kopen of je wilt er meer informatie over hebben, laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mevr.     Dhr.
/
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief