Home » Artshop » Fragment C2 | Door: Daan Russcher

Fragment C2

Fragment C2 | Door: Daan Russcher


Fragment C2

Jaar: 2021
Materiaal/techniek: Digitale fotoprint op enhanced mat fotopapier op aluminium
Afmeting: 45 x 30 cm
Prijs: € 350,- (exclusief verzendkosten)

Dit werk is onderdeel van de reeks "Material Evidence of what does not Exist”, die voortkomt uit een werkperiode van enkele maanden in Buiksloterham, een voormalig bedrijventerrein in Amsterdam-Noord. Ruim een eeuw lang lag dit gebied aan de rand van de stad en bood het plaats aan zware havengebonden industrie. De wijk bevindt zich nu op een tweesprong: de bedrijven moeten plaatsmaken voor (circulaire) woningbouw.
Met dit werk wordt de aandacht gelegd op de rafelranden van de stad: onbestemde overgangsgebieden die op het eerste gezicht moeilijk ‘leesbaar’ zijn. De meeste mensen komen er slechts als voorbijganger en hebben geen oog voor de vaak banale omgeving. Wat fascineert is de rauwe en ongepolijste kwaliteit van dergelijke gebieden. Op een intuïtieve manier is geprobeerd het eigen karakter van zulke plekken bloot te leggen.
Met behulp van de camera is het materiële oppervlak afgetast, op zoek naar houvast. Met fotografie en materialen die ter plaatse aangetroffen zijn worden gebruikt– door middel van deconstructie en reconstructie – om tot nieuwe beelden te komen die aanzetten tot een actieve kijkhouding.


Interesse in dit werk?

Als je Fragment C2 van Daan Russcher wilt kopen of je wilt er meer informatie over hebben, laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mevr.     Dhr.
/
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief