Home » Artshop » The wind was in our favour | Door: Bart van Deelen

The wind was in our favour

The wind was in our favour | Door: Bart van Deelen


The wind was in our favour

Jaar: 2019
Materiaal/techniek: Kunststof / 3D-filament 
Afmeting: Groot: 17,4 x 10,4 x 5,4 cm / klein: 13 x 7,3 x 4 cm  
Prijs: 1 t/m 50 euro (oplage van 50, prijs is oplagenummer) (exclusief verzendkosten)

De werkjes zijn miniatuur-/souvenirversies gebaseerd op een groot beeld dat is gemaakt van geteerd hout en beton (zie bijgeleverde ansichtkaart). Een schip van geteerd hout suggereert de geur van gerookte haring en dringt het beeld op van verovering en bezit. Deze ansichtkaart (tevens de afbeelding van het werk) krijgt de koper erbij. 

Door deze kleine versies krijgt het beeld een monumentale waarde. Dat is waar ik naar op zoek was: wanneer is iets een monument?  En misschien nog wel belangrijker: wanneer mag iets een monument zijn? Het kruisvormige beeld doet denken aan het christuskruis maar heeft ook sterk de associatie van een schip, omdat tijdens het printen de support moet blijven staan (anders valt het om) krijgen de mini's een vergelijkbare associatie, een kathedraal in aanbouw of schip in het dok. Tegelijkertijd geven de mini's bij elkaar een associatie van schepen in formatie, maar ook  van een begraafplaats. De oplopende prijs kan je zien als een commentaar op ons kapitalistische systeem van vraag en aanbod. 

 


Interesse in dit werk?

Als je The wind was in our favour van Bart van Deelen wilt kopen of je wilt er meer informatie over hebben, laat dan hieronder je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Mevr.     Dhr.
/
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief