Home » Kunstenaars » Merel van Engelen

Merel van Engelen

Geboren: 1989
Zie ook expositie(s): > Nieuwsgierigheid  
Publieksverkiezing: > december 2015  
Werkveld: Schilderijen
Merel van Engelen observeert als een schilder de wereld rondom zich en tracht haar ervaring terug te geven aan de wereld.

Verrassingen

Haar kunst  gaat over ervaringen van een moment, vertegenwoordigd in het hier en nu.  Zij kiest onderwerpen uit haar direct waarneembare omgeving. De voorstellingen zijn vertrouwd voor de meesten van ons.  Maar ze schildert de voorstellingen zodanig, dat  het ons in staat stelt opnieuw en beter te kijken naar het alledaagse.

Haar werk is kleurrijk, uitdagend en speels. De strakke lijnen en de losse verftoetsen vormen samen het beeld.  Alledaagse onderwerpen opnieuw bekijken, observeren en interpreteren. De toeschouwer zal langer dan enkele minuten moeten blijven kijken om de schilderijen van Van Engelen volledig te ontdekken met zijn of haar ogen.

BIO

Merel van Engelen studeerde in 2012 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (Bachelor of arts). In 2013 volgde ze een Master Class van Antonio López (CreArt, network of cities for artistic creation) in Valladolid. Van 2013 tot 2014 liep ze stage in de Kunsthal Rotterdam (marketing en communicatie) en studeerde zij kunst- en cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (pre-master). Momenteel volgt zij, naast het schilderen, haar master studie Arts, Culture en Society, eveneens aan de Erasmus Universiteit. Haar werk is te zien in het binnen- en buitenland in galeries en op beurzen.

 


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief