Home » Kunstenaars » Romy Joya Kuldip Singh

Romy Joya Kuldip Singh

Zie ook expositie(s): > Vernieuwing  
Publieksverkiezing: > april 2016  
Werkveld: Beelden/objecten
Inspiratie haalt Romy Joya Kuldip Singh (1993) uit surrealisme en wetenschap. Niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar iets wat juist leidt tot fascinatie en verwondering.
Winnares Publieks Award april 2016
In 2015 en 2014 winnaar van de Coba de Groot aanmoedigingsprijs.

De sculpturen die Kuldip Singh maakt zijn interactief en zitten op het grensgebied tussen vervreemding en herkenbaarheid. Ze noemt zichzelf een ‘hybride kunstenaar’, door haar fascinatie voor wetenschap, maar het niet-wetenschappelijke werk wat ze produceert als kunstenares. Grenzen vervagen tussen verschillende disciplines, informatie wordt meer toegankelijk. Dit maakt dat zij als kunstenaar heel veel mogelijkheden heeft om onderzoek te doen in misschien niet voor de hand liggende disciplines.

In de meeste galerieën en musea mag het werk niet worden aangeraakt. Hierdoor ontstaat spanning. Bij het werk van Kuldip Singh is die spanning extra sterk, wanneer de toeschouwer ontdekt dat de sculpturen in beweging gezet kunnen worden. De verrassing dat aanraking geoorloofd is bij dit werk, is voor haar een mooi moment.

Bio

Romy Joya Kuldip Singh studeerde in 2015 af aan de Minerva Academie, en is begonnen aan de master Media, Art, Design & Technology aan het Frank Mohr Institute in Groningen.

In 2015 won zij de Coba de Groot aanmoedigingsprijs. In 2014 won zij ook een aanmoedigingsprijs met haar werk.

 


Gallery



Schrijf je in voor onze nieuwsbrief