Home » Kunstenaars » Jurre Blom

Jurre Blom

Geboren: 1992
Zie ook expositie(s): > Reflecties  
Werkveld: Schilderijen
Authentiek ‘echte’ foto’s zijn het uitgangspunt van de houtskooltekeningen van Jurre Blom .
Dooyewaard Stipendium winnaar 2015-206

Jurre Blom baseert al zijn werk op gevonden foto’s. Afbeeldingen van mensen en hun situaties, voornamelijk gevonden op internet. Zowel zijn portretten als de ‘situaties’ zijn gemaakt vanuit dit gevonden beeldmateriaal. Het zijn allemaal authentieke, ‘echte’ beelden, die op een heldere, realistische manier zijn uitgewerkt. Meer dan dit kan hij eigenlijk niet zeggen over het werk, omdat hij een bepaalde mate van onduidelijkheid wil bewaren. Het moet niet te makkelijk worden voor de toeschouwer om het werk te duiden, ze hebben dan ook geen titel.

Wanneer mensen het werk zien, heeft hun eerste reactie meestal te maken met de realistische uitwerking. Blom hoopt dat zij niet teveel blijven hangen in de techniek maar kijken naar wat er te zien is.

Bio

Jurre Blom studeerde af aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht op Fine Arts in 2015. Hij won het Dooyewaard Stipendium in Blaricum voor de periode 2015/2016. Tijdens deze expositie laat hij zijn nieuwste tekeningen zien die in Blaricum gemaakt zijn.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief