Home » Kunstenaars » Daniel van Dijck

Daniel van Dijck

Geboren: 1986
Zie ook expositie(s): > Vergankelijkheid & Lichtexpositie  
Publieksverkiezing: > december 2016  
Werkveld: Keramiek
‘The Fragility of Things’ van Daniel van Dijck oont de vergankelijkheid en de broosheid van objecten van keramiek. Je hebt de neiging voorzichtig en aarzelend om te gaan met iets dat zo breekbaar en fragiel is.

Breekbaarheid

Deze aarzeling kan fungeren als een ontregeling van de ingesleten gewoontes van ons dagelijks leven. Hierdoor ontstaat een verhoogd bewustzijn. Met ‘The Fragility of Things’ zoekt Van Dijck deze breekbaarheid op in zijn servies van glas, metaal en porselein. Op deze manier bevraagt hij de manier waarop we consumeren, evenals de esthetiek die daar mee gepaard gaat. Op een abstract niveau toont het project de vergankelijkheid van het menselijk bestaan en gebruikt hij de fragiliteit van servies als een metafoor voor de zorg die we daarvoor moeten dragen.

 


The Fragility of Things: Keramiek van Daniel van Dijck
The Fragility of Things: Keramiek van Daniel van Dijck

BIO

Daniel van Dijck is een interieur architect en conceptueel designer. Hij is in 2015 afgestudeerd aan het Sandberg Instituut Amsterdam en in 2013 aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Zijn werk is gepubliceerd in verschillende bladen en het werk is te zien tijdens beursen en kunstevenementen.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief