Home » Kunstenaars » Flaviá Versteegh

Flaviá Versteegh

Geboren: 1981
Zie ook expositie(s): > Face life  
Publieksverkiezing: > juni 2017  
Werkveld: Fotografie
Als kunstenaar houdt Flávia Versteegh zich bezig met het combineren van fotografie en tekeningen om zichzelf te uiten en verhalen te vertellen. De Vierde Symfonie’

Met de serie ‘De Vierde Symfonie’ heeft Versteegh haar conservatoriumverleden als fluitiste en het feit dat ze gestopt is met musiceren, wat voor haar voelde als een enorme gemis, een plek willen geven. De titel verwijst naar de vierde symfonie van de Russische componist Tsjaikovski, een werk over het lot waar we als mens niets aan kunnen doen. 


Duits-expressionistische film

Flávia Versteegh, 4e Symfonie, monster
Flávia Versteegh, 4e Symfonie, monster

De inspiratie voor deze serie is gekomen uit Duits expressionistische films, vooral 'Das Cabinet des Dr. Caligari' waar men de sets door geldgebrek uit verschillende beschilderde canvassen heeft opgebouwd. Het expressionisme sprak Versteegh aan omdat het daarbij gaat om het uiten van het innerlijke, iets wat zij nodig had bij de verwerking van haar muzikale verlies. Versteegh hoopt met haar werk een emotionele reactie teweeg kunnen brengen bij de beschouwer. Het liefst gaat zij vervolgens in gesprek.


BIO

Flávia Versteegh is in 2016 afgestudeerd voor Photographic Design aan de Fotovakschool Rotterdam. Ze was ook genomineerd voor Grand Grant Event 2016.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief