Home » Kunstenaars » Kevin Timmerman

Kevin Timmerman

Geboren: 1988
Zie ook expositie(s): > Aanschouwing  
Publieksverkiezing: > oktober 2017  
Werkveld: Sieraden
De sieraden van Kevin Timmerman (1988) zijn geïnspireerd op de natuur en veelal gemaakt van zilver. Kleine kriebelende beestjes lopen over een ketting.

Tecniek op de voorgrond

Kevin Timmerman is ambachtelijk ingesteld. De techniek staat bij hem op de voorgrond. Dit beïnvloedt niet alleen het resultaat, maar ook het proces van het maken. Hij is een perfectionist, wat goed is als het aankomt op het maken van sieraden, maar het ook lastig maakt te bepalen wanneer een werk af is.

 

Kevin Timmerman: Mieren, oorstekers
Kevin Timmerman: Mieren, oorstekers

Onvergankelijk, duurzaam

De verhalen achter wat er te zien is in de dierenwereld die gebruikt zijn in de sieraden, zijn wat minder liefelijk dan het eruit ziet. We gaan anders kijken naar wat de natuur aan vernuft in zich heeft. Het voornaamste doel van zijn oeuvre is iets duurzaams achterlaten op deze wereld. Dat is ook de reden dat hij veel werkt met edelmetalen, dat vergaat niet. Naast het werk zelf probeert hij ook iets duurzaams achter te laten bij de toeschouwer. Door ze kritischer naar de wereld te laten kijken.

 

Kevin Timmerman: Wandelende tak (Foto: Boris Scmidt)
Kevin Timmerman: Wandelende tak (Foto: Boris Scmidt)

BIO

Kevin Timmerman zit in het 4e jaar van de kunstacademie St. Joost Den Bosch. Daarvoor heeft hij een opleiding afgerond aan de Hout en meubileringscollege , de Vakschool Schoonhoven goudsmid en zilversmid. In 2012 ontving hij de publieksprijs voor de Zilveren Kei GSA Hilversum.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief