Home » Kunstenaars » Thomas Rogier Westphal

Thomas Rogier Westphal

Geboren: 1990
Zie ook expositie(s): > Aanschouwing  
Publieksverkiezing: > oktober 2017  
Werkveld: Schilderijen
Thomas Rogier Westphal maakt schilderijen die erg specifiek en abstract zijn en gemaakt op verschillende materialen als ondergrond.
genomineerd voor de Utrecht prijs, de Jan Zumbrinck prijs, de Koninklijke schilderijprijs en voor het Dooyewaard Stipendium

Into the fold

In zijn serie ‘into the fold’ gaat Thomas Westphal in op hoe het vouwen iets kan verbergen en iets nieuws kan laten zien binnen een kader. De serie is ontstaan uit een interesse in de theorie ‘fabrics of meaning’, een theorie die ervan uitgaat dat de wereld van de mens een sociaal web is. In de communicatie van de mens bevinden zich vormen, kaders en overeenkomsten, afhankelijk van externe factoren als cultuur, maatschappij en opvoeding. Dit is vergelijkbaar met hoe stoffen zich bewegen. Het vouwt dubbel, vervormt, bekleed, verbergt iets of maakt juist iets zichtbaar.

 

Thomas Rogier Westphal: Into the fold
Thomas Rogier Westphal: Into the fold

Maatschappij

Elk werk wordt benaderd als een maatschappij die afhankelijk is van grondstoffen en de betekenis daarvan. Daarvoor gebruikt hij als basis gevonden materialen zoals doeken, tapijten of stukken zeil, waar gebruik sporen op achter zijn gelaten. Hier drukt hij zijn eigen stempel op door op te spannen en toe te voegen.

BIO

Thomas Rogier Westphal behaalde zijn Bachelor of Fine Arts aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2016. In 2016 werd hij genomineerd voor de Utrecht prijs, de Jan Zumbrinck prijs, de Koninklijke schilderijprijs en voor het Dooyewaard Stipendium.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief