Home » Kunstenaars » Koen Jacobs

Koen Jacobs

Geboren: 1989
Zie ook expositie(s): > Geheimen van de natuur  
Publieksverkiezing: > augustus 2018  
Werkveld: Sieraden
Hoe mooi was die tijd toen alles nog nieuw was en elke dag een ontdekkingsreis door de wereld om je heen? Kijk opnieuw naar de dagelijkse dingen met een onbevangen blik en laat het naïeve, speelse kind in jezelf naar boven komen.

Terug naar de kindertijd

Het werk van Koen Jacobs (1989) gaat over het herbeleven van herinneringen aan de kindertijd. Met verfijnde, beweeglijke sieraden en marionetten laat hij de toeschouwer weer op een speelse manier de wereld ontdekken. Om dichterbij de naïeve droomwereld van een kind te komen, waarin fantasie en werkelijkheid ineen vloeien, maakt hij ruimtelijke draadmodellen die zijn gebaseerd op kindertekeningen. Deze modellen vormen het uitganspunt van zijn werk.

Verwondering

Kinderen zijn vaak verwonderd door de schoonheid van de natuur. Deze verwondering en waardering voor de natuur is vervlochten in het werk door het gebruik van materiaal zoals minuscule kleine schelpen of kapot geslagen mineralen. Ook bestudeerde Jacobs de dierlijke anatomie om te zien hoe de verschillende botten samen komen.

De aantrekkingskracht van de materialen en het technische vakmanschap dagen uit de creaties van dichtbij te bekijken.

 

BIO

Koen Jacobs studeerde in 2017 af aan de Rietveld Academie. In 2013 aan Alchimia contemporary jewellery school in Florence, Italië. En in 2012 goud- en zilversmeden vakschool Schoonhoven. In 2017 won hij de Overduinprijs. In 2015 genomineerd voor Talente 2015, München, Duitsland en in 2012 genomineerd voor meesterstuk, Schoonhoven.


GallerySchrijf je in voor onze nieuwsbrief